avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare societate-Registrul Comertului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare societate-Registrul Comertului


Buna ziua

Am doua societati, una caruia i-am suspendata activitatea pe 3 ani iar alta care este in functiune si caruia nu ii pot suspenda activitatea pentru ca mai am un asociat de care nu mai pot da ( nu il mai gasesc), vreau sa intreb daca nu am depus si nu voi depune bilanturile la decembrie 2008 la ambele societati cand va cere Registrul Comertului dizolvarea, iar daca am datorii la stat se va face compensare cu tva-ul care il am de recuperat de la ei?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 19:28, 19 Februarie 2010
Buna ziua !
In cazul in care nu depuneti aceste bilanturi, veti fi supusa actiunii dizolvarii la cererea ORC. Veti primi citatie la sediul firmei . Un termen nu cred ca vi- l poate oferi cineva, avand in vedere mai multi factori de care depinde acesta.
Sub aspectul compensarii datoriilor, acestea nu se realizeaza de drept, fiind necesara o cerere in acest sens. Persoana juridica initiatoare este persoana juridica care solicita stingerea obligatiilor reciproce prin intermediul actului de compensare, iar persoana juridica destinatara este cea care accepta compensarea unei creante prin datoria sa catre initiator.
Aveti si posibilitatea cesionarii dreptului de restituire al TVA, iar art. 30 din Codul de procedura fiscala si Ordinul 1308 din 2009, prevad stingerea prin compensare a datoriilor cu restituire a sumelor reprezentând TVA .
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Momentul stingerii datoriilor prin compensare cu deconturi negative de tva ionutt ionutt Buna ziua! Care este momentul la care opereaza compensarea obligatiilor fiscale cu creantele rezultand din deconturile negative de TVA. Ma intereseaza si in ... (vezi toată discuția)
Ordine de compensare Flori David Flori David Este obligatoriu ca pentru o compensare intre 2 firme, ambele sa initieze ordine de compensare? Daca initiaza doar o societate si se mentioneaza pe verso atat ... (vezi toată discuția)
Ordine de compensare sorina_han sorina_han Va rog ma ajuta cineva cu art. din codul fiscal referitor la regimul ordinelor de compensare? Multumesc:love2: (vezi toată discuția)