avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi

Miercuri, 26 martie, are loc evenimentul: Taxarea muncii în 2025: Modificări, provocări și soluții. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ACORDARE ALOCATIE DE STAT PENTRU COPIL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ACORDARE ALOCATIE DE STAT PENTRU COPIL

Am urmatoarea speta legata de conditiile de acordare a alocatiei de stat pentru copil:

Un adolescent care a implinit deja 18 ani si este elev in clasa a XII-a la un liceu de stat, cursuri de zi, in timpul sau liber munceste deja cu carnet de munca, deci norma intreaga,vechime, concediu, drepturi tot cum se cuvine, la o societate privata.
La scoala, tin sa precizez, i sa spus ca nu are nici o legatura una cu cealalta si ca poate ridica aceasta alocatie.

Intrebari:
1. Legal mai are, si rog numire act sau acte normative, dreptul la aceasta ?
2. Daca da, care este temeiul legal si explicatia logica?
3. Daca nu, care este temeiul legal si explicatia logica?

Personal nu am mai intalnit aceasta speta si nici in legea nr. 61/1993 nu se face vreo referire la aceasta stare de fapt.

Multumesc anticipat,
CONS

Alte discuții în legătură

Alocație copil Sabinabuzau Sabinabuzau Bună ziua. Fiul meu împlinește 18 ani în februarie. Este în clasa a XI a, așa că va mai fi elev înca un an de acum înainte. Va mai beneficia de ... (vezi toată discuția)
Elevii de postliceala care lucreaza cu jumatate de norma ,mai ... Anca46 Anca46 elevii de postliceala care lucreaza cu jumatate de norma ,mai primesc alocatie de la stat? A terminat clasa a XII anul acesta si s a angajat dar in toamna va ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat pentru copii tuilleries tuilleries Buna dimineata! Am o nelamurire pe care v-as ruga frumos sa o clarficati dv.Am un baiat de 18 ani, elev clasa a 12-a.Pe perioada verii ni i s-a acordat ... (vezi toată discuția)