avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... extras CF - dosar pe rol ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

extras CF - dosar pe rol ?

Salut,

Exista posibilitatea ca in extrasul de carte funciara a unui teren sa nu fie scris faptul ca e un dosar pe rol legat de acest teren ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tdkappa13 , utilizator 07:07, 22 Februarie 2010
buna ziua!
exista aceasta sansa, daca de la instanta nu s-a luat un certificat de grefa care sa se duca la CF.
si cum as putea evita aceasta situatie ? Notarul ar putea-o evita ?


Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 21 Februarie 2010
sorel_789, utilizator
Am citit pe internet ca in extrasul de Carte Funciara,exista un aspect numit : comandament (proces pe rol pentru datorii şi restricţie de vânzare, pe care o pun de regulă asociaţiile de proprietari pentru datoriile la întreţinere, interzicând astfel vânzarea lor)

Din raspunsul dvs inteleg ca aceasta situatie poate evitata, daca nu au fost duse toate hartiile la Registrul de CF ( cine se ocupa de aceasta treaba ? )

Multumesc
exista posibilitatea pentru cel care a intentat un proces de a-l nota in cartea funciara. respectiv de a se prezenta la CF cu copia actiunii si de a solicita sa se noteze acel proces. dar acesta este un drept, iar nu o obligatie. daca doriti sa stiti daca sunt procese pe rol, puteti sa cautati pe portalul instantelor dupa numele proprietarului / proprietarilor daca pe rolul judecatoririei/tribunal/curte in raza careia se afla imobilul exista u proces relativ la imobil. cautare anevoioasa dar inteleapta. si intr-adevar de multe ori aceste procese nu sunt notate in cartea funciara.

:offtopic:

ma tot minunez ca mai nou cica s-ar nota procesele pe baza certificatului de grefa. dar cum cartea funciara nu mai e cea fost... totul e posibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi vanduta o proprietate daca este deschis un proces? Arkadian84 Arkadian84 am un proces cu o persoana pentru o proprietate si ma intereseaza sa stiu daca legal poate sa vanda acel teren, si daca l-a vandut ce e de facut?? (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu litigiu inscris in cf popescu_ion_2014 popescu_ion_2014 Buna seara! Am cumparat un imobil la o licitatie publica. Creditorul ipotecar nemultumit de pretu de vanzare, desi nu s-a prezentat la niciunul din ... (vezi toată discuția)
Interdictia de instrainare mariovoi mariovoi in ce baza se poate nota interdictia de instrainare in cartea funciara,cu ce acte? (vezi toată discuția)