avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintatrea minorului mamei se poate face inaintea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintatrea minorului mamei se poate face inaintea divortului?

Incredintarea minorului mamei trebuie neaparat sa se realizeze dupa pronuntatrea divortului?
Cel mai recent răspuns: sca baloisibaloi , Avocat 13:22, 20 Februarie 2010
Buna ziua !
Potrivit legii, instanta judecatoreasca va hotara, odata cu pronuntarea divortului, caruia dintre parinti vor fi incredintati copii minori si va stabili contributia fiecarui parinte la cheltuielile de crestere, educatie, invatatura si pregatire profesionala a acestora.
Se poate incredinta minorul unuia dintre parinti , pana la solutionarea procesului de divort, prin ordonanta .Criteriul după care se va conduce instanţa pentru a decide în această privinţă, îl constituie interesul minorului.
Cu stima !
Cu aceasta ordonanata, parintele caruia ii este incredintat copilul poate iesi din tara cu copilul fara acordul celuilalat parinte?
Nu.
Ordonanta presedintiala este doar o masura temporara, pana la finalizarea divortului de protejare a minorului, nu de acordare de drepturi catre parinte.
Veti putea iesi din tara fara acordul scris al celuilalt parinte cu hotararea def. si irevoc. de incredintare. Pana atunci - cu procura din partea lui.
sau odata cu pronu'area divor'ului daca s-a cerut acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor din afara casatoriei aadynna aadynna se poate introduce o cerere de ordonanta presedintiala pentru incredintare minor din afara casatoriei? (vezi toată discuția)
Deplasarea copiilor in tara si in strainatate c_mircea c_mircea Legea 272 Art. 18 (2) Deplasarea copiilor in tara si in strainatate se realizeaza cu instiintarea si cu acordul ambilor parinti; orice neintelegeri intre ... (vezi toată discuția)
Divort BO BO vreau sa pun cerere de divort dar sotul meu ma ameninta ca imi ia copii.(7ani,2,6ani,si2 luni).motivul:nepotrivire de caracter.as vrea sa stiu daca am castig ... (vezi toată discuția)