Am fost parte vatamata intr-un proces si in prima instanta inculpatul a fost condamnat la o amenda penala plus daunele morale si materiale sau nu stiu cum sa spun cheltuieli de judecata .Am facut recurs la tribunal si mi sa respins raminind valabil ce a aprobat prima instanta judecatoria. Sunt 3 luni de zile de la terminarea procesului si inculpatul nu vrea sa achite nici un leu catre mine.Nu are nimic proprietate si nu munceste. Banuiesc ca amenda penala si achitat-o .Ce se intimpla cu astfel de persoane care nu vor sa achite aceste cheltuieli catre partea vatamata?Amenda penala se considera o pata ptr cazier ?Se poate cere o revocare ceva ?
1-In situatia in care exista hotarare definitiva ,solicitati instantei investirea cu tiltu executoriu
In baza respectivului document va adresati unui executor judecatoresc care ,dupa ce incheie contract ,desfasoara procedura legala necesara executarii silite.
2-In situatia mentionata ,cand partea in sarcina careia instanta de judecata a dispus obligarea la plata de chletuieli judiciare,nu este intregistrat cu bunuri in evidenta fiscala,nuse justifica demersuri din partea dvs
Eu zic sa faceti demersurile pentru inceperea executarii silite si sa asteptati un timp pana cand se va angaja.
Aveti un termen de 3 ani in care puteti incepe executarea silita.Daca ati iesit din termen nu mai puteti primi banii decat daca vrea el sa ii dea de bunavoie...
Nu are venituri? Din ce traieste? Poate are bani in banca. Doar executorul judecatoresc poate verifica asta. Dar fiind vorba de o amenda penala, ar trebui sa i se puna in vedere ca pedeapsa amenzii se poate inlocui cu pedeapsa inchisorii, in cazurile prevazute de lege.
chiar asa ar trebui amenintat ca veti face demersurile sa i se schimbe pedeapsa amenzii cu c ea a inchisorii. poate asa il determinati sa va dea banii inapoi.