avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitare pt amenda penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitare pt amenda penala

Buna ziua!

Am rugamintea la dvs sa ma ajutati cu un raspuns la urmaturul caz:

" Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpat X la o pedeapsă cu amenda penală în cuantum de 140 (unasutăpatruzeci) zile-amendă, suma corespunzătoare unei zile-amendă fiind de 10 (zece) lei, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, prevăzută de art. 336 alin 1 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală (faptă săvârşită la data de 19.04.2014). Pune în vedere inculpatului prevederile art. 63 din Codul penal, potrivit cărora în cazul sustragerii cu rea-credinţă de la executarea amenzii penale în cuantum de 1400 lei, instanţa va înlocui această pedeapsă cu pedeapsa închisorii de 140 de zile. În temeiul art. 274 alin. 1 Cod de procedură penală, obligă pe inculpatul X la plata sumei de 100 lei, din care suma de 50 lei aferentă urmăririi penale, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.
Document: Hotarâre ...../2014 01.10.2014 "(Mentionez ca amenda penala a fost achitata in noiembrie 2014 si apare in cazierul judiciar).

Pot cere instantei de judecata reabilitarea mai devreme de 3 ani si sa fie radiata amenda penala din cazierul judiciar? Daca da, cum trebuie sa procedez?

Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 8 Mai 2015
IzvMir, utilizator
Cel mai recent răspuns: IzvMir , utilizator 11:44, 11 Mai 2015
Nu puteți fi reabilitat mai devreme decât prevede legea.
Art. 165

Reabilitarea de drept

Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune.

Art 167 alin (2) NCP: Pentru cei condamnaţi la pedeapsa amenzii, termenul curge din momentul în care amenda a fost achitată integral sau executarea ei s-a stins în orice alt mod.
Va multumesc pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis auto IzvMir IzvMir Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns referitor la hotararea definitiva de mai jos: \\\\\\" Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpat X la o ... (vezi toată discuția)
Amenda penala pentru conducere sub influenta alcoolului- termen reabilitare de drept heheheee heheheee Buna ziua, daca am primit sentinta asta dupa cat timp intervine reabilitarea de drept? În temeiul art. 336 Cod Penal cu aplicarea art. 53 lit.c Cod Penal ... (vezi toată discuția)
Peste cat timp pot recupera permisul? johnythelove johnythelove Tip solutie: Condamnare cu acord de recunoaştere Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin 1 C.pen. cu aplicarea art.396 alin.10 C.pr.pen. condamnă ... (vezi toată discuția)