avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenda penala pentru conducere sub influenta ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenda penala pentru conducere sub influenta alcoolului- termen reabilitare de drept

Buna ziua, daca am primit sentinta asta dupa cat timp intervine reabilitarea de drept?

În temeiul art. 336 Cod Penal cu aplicarea art. 53 lit.c Cod Penal si art. 61 Cod Penal în conditiile art. 342 alin.2 şi art. 396 alin.10 Cod Procedura Penală condamnă inculpatul B.F. la pedeapsa amenzii penale in cuantum de 2800 lei ( contravaloarea a 140 zile amenda , fiecare în suma de 20 lei )pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului. În temeiul art. 63 Cod Penal atrage atenţia inculpatului cu privire la posibilitatea înlocuirii numărului zilelor-amendă neexecutate cu rea-credinţă cu un număr corespunzător de zile cu închisoare. În temeiul art. 274 alin.1 Cod Procedura Penală obligă inculpatul la plata sumei de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei in conformitate cu prevederile art. 410 Cod Procedura Penală. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 06.02.2015.
Cel mai recent răspuns: heheheee , utilizator 21:44, 9 Februarie 2015
In termen de 3 ani de la data achitarii integrale a amenzii penale.
Art. 165 n. c.pen.
Reabilitarea de drept
Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune.
Calculul termenului de reabilitare
(1) Termenele prevăzute în art. 165 şi art. 166 se socotesc de la data când a luat sfârşit executarea pedepsei principale sau de la data când aceasta s-a prescris.
(2) Pentru cei condamnaţi la pedeapsa amenzii, termenul curge din momentul în care amenda a fost achitată integral sau executarea ei s-a stins în orice alt mod.

De asemenea, aveti obligatia sa achitati amenda penala in termen de 3 luni de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare si sa depuneti recipisa de plata integrala a acesteia la instanta de executare.
In situatia in care va aflati in imposibilitatea achitarii acesteia in termenul aratat, aveti posibilitatea sa solicitati instantei de executare esalonarea platii acesteia, esalonare care se poate dispune pe o perioada de maxim 2 ani.


Ok, multumesc! O seara placuta =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare pt amenda penala IzvMir IzvMir Buna ziua! Am rugamintea la dvs sa ma ajutati cu un raspuns la urmaturul caz: \\\\\\" Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpat X la o pedeapsă cu amenda ... (vezi toată discuția)
Amenda penala.În cât timp trebuie achitatã? Mclaud Mclaud Salut .. Un prieten apropiat a fost Prins fara permis pe drumurile Publice Drept umare asta e sentinta : Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În ... (vezi toată discuția)
Amenda penala Iulian921 Iulian921 Buna ziua! Am fost sanctionat cu o amenda penala. As dori sa stiu in cat timp dispare aceasta din cazier si daca se poate plati valoarea acesteia in mai multe ... (vezi toată discuția)