avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contravenþie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contravenþie

calitatea - sofer angajat conducator al autoutiluitarei proprietatea x
Tarnsport produse de panificatie. Proprietarul produselor y.
Lipsa avizelor de insotire a marfii.
Depistat in trafic de politţie la cca 200 m de fabrica.
Cine credeţi că trebuia amendat în aceasta situaţie şi de ce.
Cel mai recent răspuns: sca baloisibaloi , Avocat 13:08, 20 Februarie 2010
La produsele de panificatie si cereale se confisca si auto cu care sunt transportate. In functie de contractul incheiat intre transportator firma X sau de firma y proprietarul produselor de panificatie. Daca nu ati venit cu alte detalii, amenda se aplica firmei Y, conform legii.
Guvernul a emis in 30 iunie 2009 Ordonanta de Urgenta 93 care prevede ca transporturile de cereale care nu au acte in regula sunt confiscate cu tot cu mijloacele de transport. In aceeasi ordonanta se prevede ca si produsele de panificatie (cum ar fi paine) sunt confiscate daca transportul nu este insotit de actele doveditoare.

“Transportul in scop comercial al cerealelor sau al produselor de panificatie, neinsotite de documentele prevazute de lege care sa justifice provenienta licita a acestora este amendat cu 3.000-5.000 de lei si confiscarea marfii si mijlocului de trasport marfa utilizat in acest scop”,
A fost confiscata si masina.
Nu v-am dat alte detalii sa nu influientez in vreun fel parerea. Realitatea este ca amenda a primit-o soferul care nu este decat angajat iar instanta de fond a dat o solutie cel putin bizara. Ne-a restituit masina dar a mentinut amenda soferului pe motiv ca nu a facut toate diligentele pentru a avea asupra sa avizele de expeditie. Apararile mele au fost de asa natura incat am spulberat orice prezumtie de legalitate a procesului verbal. Totusi....asta a fost.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaziune fiscala ContSters145445 ContSters145445 Am o societate de panificatie,in urma unui control s-au gasit neconcordante in rapoartele de productie si avizele de expeditie.Ca sa fiu mai exact suma ... (vezi toată discuția)
Marfa in custodie, documentatia necesara lumidobri lumidobri Va rog sa ma ajutati cu cateva info. Sa zicem ca firma X din UE utilizeaza un transportator Y (din Ro) si are un client Z (tot in Ro). X trimite marfa la Y, ... (vezi toată discuția)
Documente necesare??? klaudia772001 klaudia772001 Care sunt documentele prevazute de lege in cazul transportului in scop comercial al cerealelor sau al produselor de panificatie??? Daca imi puteti spune si ... (vezi toată discuția)