avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale evaziune fiscala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

evaziune fiscala

Am o societate de panificatie,in urma unui control s-au gasit neconcordante in rapoartele de productie si avizele de expeditie.Ca sa fiu mai exact suma numarului de paini din avizele de transport era mai mare decat productia din acea zi,explicatia mea este ca transportam o anumita cantitate de paine,pe care nu o vindeam in totalitate,uneori chiar 40% se intorcea inapoi,painea era incarcata in alta masina si emiteam din nou un aviz de expeditie cu datele traseului unde era transportata painea precum si datele masinii care facea acest nou transport,facturile emise corespund cu productia zilnica.Asta e singura metoda de transport pe baza de aviz de expeditie si facturare dupa cerinta beneficiarului direct la firma acestuia.Daca beneficiarul nu vrea sa comande nimic eu ma intorc cu marfa inapoi urmand sa completez un nou aviz de expeditie cu numele altei masini si alt traseu de distributie,de aceea intreb legal daca este normal sa se ia in considerare ca am produs aceasta cantitate care deja este transportata de mai multe ori in scopul vinderii si sa nu se ia in considerare marfa produsa efectiv si cea vanduta pe facturi.prejudiciul dupa calculele organelor de cercetare este de 20000 lei.am citit cate ceva despre asta si legea evaziunii fiscale spune ca pot lua cel mult o amenda administrativa daca se recupereaza de catre stat prejudiciul de mai sus.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: costicul , utilizator 18:46, 6 August 2010
se rezolva dar trebuie sa va luati un avocat care se pricepe la eveziune fiscala;
Cand s-a intors cu painea nu puteai sa-i faci un document,aviz,ceva, pe retur(pe minus) si sa emiti avizul cu cantitatea respectiva pe o alta masina?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contravenþie sca baloisibaloi sca baloisibaloi calitatea - sofer angajat conducator al autoutiluitarei proprietatea x Tarnsport produse de panificatie. Proprietarul produselor y. Lipsa avizelor de ... (vezi toată discuția)
Urgent- retur marfa louisa louisa Va solicit ajutorul intr-o problema delicata. Intr-un proces privind un debit existent debitorul afirma in instanta ca marfa ce i-a fost livrata a fost ... (vezi toată discuția)
Avize insotire marfa operatiuni triunghiulare AncaUrda AncaUrda Firma A incheie cu firma B contract de vanzare-cumparare beton. Firma B vinde mai departe catre firma C produsele achizitionate de la A. A emite factura catre ... (vezi toată discuția)