avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general firma suspendata 1.martie.2010
Discuție deschisă în Contabilitate în general

firma suspendata 1.martie.2010

vreu sa suspendezi activitatea la un srl.pe 3 ani mai trebuie sa platesc taxa forfetara adica impozitul minim.#-o
Cel mai recent răspuns: MALAMUT , Consultant fiscal 12:30, 21 Februarie 2010
Din partea lor putem sa ne asteptam la orice inclusiv la declaratia 394 sa devina lunara cu data de 24 februarie sa murim cu actele in mana #-o:((X-(
E o aberatie spusa de .....:hammer:, ca se plateste impozit.
Care este rostul suspendarii atunci?:-/
In Codul Fiscal avem:

ART. 34 Plata impozitului
[...]
(6) Contribuabilii prevăzuţi la alin. (1) lit. a) [si lit. b)] au obligaţia de a declara şi efectua trimestrial plăţi anticipate, în contul impozitului pe profit anual, în sumă de o pătrime din impozitul pe profit datorat pentru anul precedent, actualizat cu indicele de inflaţie (decembrie faţă de luna decembrie a anului anterior), estimat cu ocazia elaborării bugetului iniţial al anului pentru care se efectuează plăţile anticipate, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului pentru care se efectuează plata. Impozitul pe profit pentru anul precedent, pe baza căruia se determină plăţile anticipate, este impozitul pe profit datorat conform declaraţiei privind impozitul pe profit pentru anul precedent, fără a lua în calcul plăţile anticipate efectuate în acel an.

De aici inteleg ca firmele care in momentul de fata sunt suspendate, dar au apucat sa plateasca impozit in 2009 pentru perioada cat nu au fost suspendate, vor plati si in 2010 o suma egala cu cea platita in anul precedent, trimestrial cate o patrime, urmand ca banii sa fie recuperati in 2011 prin regularizare(?), compensare(?) sau efectiv (?). Nu e specificat nimic in acest sens.
Iulian Manea a scris:

, urmand ca banii sa fie recuperati in 2011 prin regularizare(?), compensare(?) sau efectiv (?). Nu e specificat nimic in acest sens.

Nu se specifica nicaieri ca eu recuperez acesti bani in 2011, sau cum ii recuperez daca sunt inactiv.

Citez:
Societatile de tip start-up, companiile care aleg sa suspende legal activitatea, precum si cele care devin active din punct de vedere legal in 2009, nu vor fi taxate de introducerea impozitului minim, a declarat marti ministrul pentru IMM-uri, Constantin Nita, in cadrul unei conferintei despre efectele introducerii acestei taxe forfetare. In rest, celelalte intreprinderi nu vor fi scutite de la plata impozitarii minime, acestea avand "calitatea de a se adapta la mediul economic si nu a guvernantilor", a spus Aurel Saramet, presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM.

In concluzie
-am inchis firma prin ORC ca sa nu mai platesc forfetar si imiplicit in anul 2010 nu platesc anticipat nimic.
E logic??
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Februarie 2010
MALAMUT, Consultant fiscal
malamut a scris:

[...]
In concluzie
-am inchis firma prin ORC ca sa nu mai platesc forfetar si imiplicit in anul 2010 nu platesc anticipat nimic.
E logic??

Platile anticipate pentru societatile comerciale au fost introduse in 2010 si nimic din ce este scris in Codul Fiscal nu justifica logica dvs.

Anul trecut prin normele metodologice era explicat ce se intampla in cazul societatilor cu activitatea suspendata. Anul acesta nu se specifica nimic in acest sens; doar ca se vor efectua plati anticipate la nivelul impozitului aferent anului 2009.

Nu ma bucura defel acest lucru, chiar il consider aberant, dar cred ca aceasta e interpretarea corecta a celor scrise in Codul Fiscal.

Alte discuții în legătură

Suspendare firma dandy_mihaela dandy_mihaela buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca pot sa suspend activitatea firmei pe o perioada de trei ani daca mai am ceva restante la bugetul de stat.vreo 10 mil lei ... (vezi toată discuția)
Firma nou infiintata ministru_ ministru_ Mai postez o intrebare, daca poate sa ma ajute cineva urgent. Am infiintat o firma in luna iulie 2009 si am trebuie sa platesc acum impozitul forfetar. Eu stiu ... (vezi toată discuția)
Impozit sanda37 sanda37 Am inteles ca din ianuarie s-a scos impozitul forfetar si este valabil doar ptr.SC. cu activitati gen; spalatorii,sali fitnes.E adevarat?VA MULTUMESC! (vezi toată discuția)