avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general declaratia 392
Discuție deschisă în Contabilitate în general

declaratia 392

daca am o livrare in UE si ceea ce am livrat este si cifra de afaceri care e sub 10000 euro , cum fac 392? Trec acea livrare in 392A la pct 2 ca fiind neinreg in scopuri de TVA ?
Cel mai recent răspuns: mihaelastir , utilizator 19:00, 20 Februarie 2010
Daca sunteti platitor de TVA si cifra de afaceri realizata este cuprinsa intre 0 si 10.000 de euro (0 - 42.296 lei), depuneti declaratia 392A. Veniturile din export le treceti la "livrari de bunuri si prestari de servicii catre persoane neinregistrate in scopuri de TVA".
Multumesc mult de tot , am vrut o confirmare , asa am gandit si eu , dar sefa mea mi-a spus ca trebuie "gandita situatia" odata ce i-am depus 390 la vremea respectiva , am facut 094 ca platitor de tva trimestrial nu vad de ce in 392 sa nu fie in corespondenta cu 094 cu atat mai mult cifra de afaceri este sub cei 10000 euro si acel client este neplatitor deci 392 A punctul 2.
Multumesc mult inca odata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 392 a camicami camicami O societate,platitoare de TVA si de impozit pe profit,care a realizat o cifra de afaceri sub 100000 EUR, venituri obtinute doar din exportul de marfuri ... (vezi toată discuția)
392 stanciuu_auco stanciuu_auco buna ziua, fima infintata in 2009-august, cifra de afaceri 20.000 lei, este obligata sa depuna 392? (vezi toată discuția)
Cum se compl.decl.392 a/b, cand devii platitor de tva in cursul anului? dozo dozo Va rog sa ma ajutati in urmat.situatie : -am fost neplatitoare de tva in perioada ian-aug.2009, iar pt.perioada sept-dec 2009, am platit tva. Cum completez ... (vezi toată discuția)