baiatul meu,in varsta de 17 ani si jumatate a abandonat scoala,mai exact,in loc sa faca 12 clase(la liceu) a facut doar 10 clase si primul semestru din a 11-a.s-a dus sa se inscrie la fortele de munca pentru evidenta(precum ca este in cautarea unui loc de munca),dar a fost respins de cei de acolo deoarece trebuia sa termine liceul.diploma de 10 clase a primit-o acum,la inceputul semestrului ll.daca duce adeverinta precum ca a fost elev pana pe data de 16.02.2010,poate fi luat in evidenta la ajofm?poate beneficia,eventual,si de somaj?ce se poate face cu acesti tineri care din diverse motive renunta la scoala?baiatul meu a fost inscris la liceu,de catre tatal lui,la un profil pe care el nu si l-a dorit.l-am fortat,practic,pana acum,cu vorba buna,sa continue,dar acum,efectiv,nu a mai vrut.credeti-ma ca ma doare sufletul pentru ce a facut el,dar nu-l pot lasa asa.el vrea un servici,dar in mediu rural,e cam greu.si-ar dori,un curs de calificare prin fortele de munca.nu imi pot permite sa il trimit la cursuri platite.
Ajutorul de somaj se acorda pentru cei care sunt absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ, în vârstă de minimum 16 ani, care într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire nu au reuşit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale
Somaj
andrusca1000
As dori sa stiu daca dupa terminarea liceului se poate primi somaj daca persoana respectiva se inscrie la o scoala post liceala in toamna.Multumesc!!!!!!! (vezi toată discuția)