avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este o donaþie deghizatã?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este o donaþie deghizatã?

As dori sa aflu daca actul de vanzare-cumparare intre parinti si fratele meu este legal, daca fratele nu a platit contravaloarea apartamentului si daca poate fi atacat in instanta, tinand cont ca au fost discriminati ceilalti 2 copii, acestia neprimind nimic din bunurile parintesti.
Parintii mei i-au trecut apartamentul lor fratelui meu,fara ca eu sa fiu de acord.
Am aflat de la alte persoane.
Mai am o sora in aceeasi situatie cu mine.
Daca as dovedi ca fratele meu nu le-a platit apartamentul,chear daca i-a facut act de vanzare-cumparare as avea castig de cauza in justitie.
Mentionez ca tata a fost internat la dezalcolizare dar nu s-a lasat de acest viciu.
Parintii traiesc si vor sa dea toate bunurile unui singur copil, pt. ca este baiat.
Mai suntem 2 surori la parinti.
Toate cheltuielile de spitalizare ale parintilor si altele le-am suportat toti cei 3 frati.
Cum as putea dovedi ca este donatie simulata sau deghizata?
Va multumesc anticipat! ------------------
Cel mai recent răspuns: sandrinela , utilizator 15:00, 17 Noiembrie 2006
daca apartamentul in cauza era proprietatea parintilor dvs., nu era necesar acordul dvs.
aceasta modalitate de instrainare a bunurilor imobile este cea mai "sigura" din punct de vedere al mentinerii valabilitatii actului in fata instantei.
in contract sigur se face referire si la plata pretului. cum intentionati sa dovediti ca plata nu a fost facuta?
Parintii mei au datorii pe care nu le-au platit, iar fratele are cardul gol de 4 ani .Se foloseste lunar si de descoperitul de card.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este o donaþie deghizatã? sandrinela sandrinela As dori sa aflu daca actul de vanzare-cumparare intre parinti si fratele meu este legal, daca fratele nu a platit contravaloarea apartamentului si daca poate ... (vezi toată discuția)
Este o donaþie deghizatã? voica_mirela1972 voica_mirela1972 As dori sa aflu daca actul de vanzare-cumparare intre parinti si fratele meu este legal, daca fratele nu a platit contravaloarea apartamentului si daca poate ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare-cumparere de catre parinti fata de unul dintre cei 3 copii mrt mrt buna ziua.suntem 3 copii la parinti:eu, cea mai mica, necasatorita, sora mea, casatorita si locuieste cu parintii mei in bucuresti si fratele meu, casatorit, ... (vezi toată discuția)