avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vanzare-cumparere de catre parinti fata de unul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vanzare-cumparere de catre parinti fata de unul dintre cei 3 copii

buna ziua.suntem 3 copii la parinti:eu, cea mai mica, necasatorita, sora mea, casatorita si locuieste cu parintii mei in bucuresti si fratele meu, casatorit, care locuieste in buzau. acum o zi am aflat cu stupoare ca parintii mei, vor sa vanda casa in procent de 100% surorii mele, iar eu , necunoscand intentia parintilor mei, vreau sa stiu daca pot ataca in instanta aceasta decizie. in plus, sora mea , a vandut casa , prin act de vanzare-cumparare fratelui meu, care la randul lui a vandut o si el. fratele s a angajat, fara a consimti nimic in scris, ca el nu mai are nicio pretentie asupra casei parintesti, partea lui de mostenire care i s ar si cuvenit, cedand-o surorii mele.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 17:53, 22 Iulie 2011
Parintii pot face ce doresc cu proprietate lor. Dupa decesul parintilor ati putea contesta contractul de vanzare-cumparare ca donatie deghizata.
Alex_Munteanu a scris:

Parintii pot face ce doresc cu proprietate lor. Dupa decesul parintilor ati putea contesta contractul de vanzare-cumparare ca donatie deghizata.


pai si parintii mei mi-au dat casa cu act vanza-cumparare cu renta viagera dandu-le 700 milioane pe ea. adica dupa moartea lor fratele meu ma poate contesta?
din cate stiu actul vanzare cumparare nu este acelasi lucru cu donatia.
Daca ati platit contravaloarea si puteti dovedi fratele nu va putea anula actul.

In Romania actele de vanzare - cumparare intre parinti si copii se prezuma a fii donatii deghizate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vânzare cumpărare intre mine și părintii mei andru1973 andru1973 Buna ziua,am și eu o întrebare ,casa părinților mei (apartament)mi sa făcut act de vânzare cumpărare (în anul 2004)cu clauza cum spune în ... (vezi toată discuția)
Contract vânzare-cumpărare Ana Murărescu Ana Murărescu Bună ziua! Părinții mei doresc să treacă casa pe mine și soțul meu. Cum ar fii mai bine să treacă ca să nu se mai schimbe și ca să stăm și noi ... (vezi toată discuția)
Cedare apartament fara riscuri ulterioare alexsoby alexsoby Buna ziua!!! Am o problema si sper sa gasesc la dumneavoastra rezolvarea. Parintii mei detin o locuinta....mai precis tatal meu este proprietarul unui ... (vezi toată discuția)