zahariamarius a scris:
2. Mosteneste o cota , in functie de clasa de succesori cu care vine in concurs.. In concurs cu copii, mosteneste un sfert, in concurs cu tatal si mama defunctului , o treime, etc. Poate mosteni toata partea( acei 50%), in lipsa altor clase de mostenitori.
Cu stima !
Stimate Domn, va multumesc pentru atentia acordata si pentru raspunsul prompt. Insist asupra celei de-a doua probleme, referitoare la SRL. Evident ca ma intereseaza daca/cat ii revine din SRL ca mostenire sotului meu in cazul decesului meu, insa as vrea sa shtiu daca vom fi cu toti bine si sanatosi, in cazul unui divort, instanta ii va da o parte si cat din cei 50% ai mei sau din cei 50% ai asociatei mele. Sotul va dobandi actiuni in firma in urma partajului? Va avea drept asupra unei parti din bunurilor din firma?. Amintesc si faptul ca firma a contractat un imprumut la banca pentru achizitionare aunui apartament, pentru care inca se platesc rate, banii pentru rate provenind exclusiv din activitatea firmei (nu ca aport din salariul meu sau al sotului). Sotul va avea dreptul asupra vreunui procent din acest apartament? In cazul in care va vea drept la active, actiuni, bunuri din firma, cum pot sa fac asa incat partea ce ii va reveni sa fie cat mai mica? Sa cedez un procent cat mai mare din firma asociatei mele? Cu respect