avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce pot sa fac?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce pot sa fac?

Nici nu stiu cum sa incep....voi incerca sa fiu cat mai explicita.
Intre 1999-2002 am lucrat in Constanta, am plecat din tara, cum plecarea mea a fost in 5 zile, la terminarea activitatii la firma care lucram, nu mi s-a dat cartea de munca, pe motiv ca trebuie dusa nu stiu unde....
Bun, m-am intors in tara si imi trebuie cartea de munca sa ma pot angaja aici, cu chiu cu vai , reusesc sa recuperez cartea, cu ajutorul unei prietene de la fosta sefa, o stimabila doamna......#-o, si constat cu stupoare, ca perioada lucrata la ea , nu este trecuta in cartea de munca.
Am fost la fortele de munca din Cta si nimic.Firma nu mai exista, doamna respectiva dedicandu-se Contabilitatii.
Intrebarea mea este: Cum pot recupera acei ani sau ce pot sa fac?Fosta sefa nu raspunde la telefon , iar firma nu mai exista.
Nu exista nicio lege prin care acesti oameni sa fie trasi la raspundere?
Sunt foarte nedumerita si in acelasi timp indignata.
Va rog, daca cineva a fost intr-o situatie asemanatoare sau daca imi puteti spune cum sa fac.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:46, 21 Februarie 2010
in perioada respectiva ati avut calitatea de angajat? daca da , solicitati vechimea pentru perioada respectiva de la itm teritorial
va puteti adresa si Tribunalului Constanta pentru reconstituire vechime in munca
Mergeti la ITM Constanta si depuneti o cerere prin care le solicitati eliberarea unei adeverinte de vechime pentru perioada lucrata, intrucat acel angajator nu mai exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierderea cărți de munca Monitor Oficial Monitor Oficial Buna seara , am pierdut cartea de munca , am lucrat la Preparațiile de cărbune Vai Jiului , in 2004 am băgat ordonanța având un accident de munca , am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - verificare inregistrari in cartea de munca ionescu petru ionescu petru buna ziua am lucrat acum 12 ani la o firma din constanta si nu mi sau trecut cativa ani pe carte de munca doamna de la birouri a spus ca sau pos si anii aia ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca brdcristea brdcristea Buna ziua. daca imi poate cineva sa-mi dea o mana de ajutor. Iata care este situatia. Am lucrat la o firma din Deva pana pe 18 ianuarie 2011, eu fiind din ... (vezi toată discuția)