avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bilete intrare club/cafenea
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bilete intrare club/cafenea

Buna ziua tuturor!

Intentionez sa deschid un cafe/club unde noaptea voi organiza petreceri la care voi percepe taxa de intrare.

Intrebarea mea este: cu ce titlu este cel mai avantajos sa percep taxa respectiva?

Daca vand bilete la intrare, inteleg ca trebuie sa platesc impozit 36% ceea ce e cam mult. Pe de alta parte, am vazut localuri unde la intrare se scoate bon de casa pe care scrie simplu "servicii divertisment". In acest caz care este procentul din taxa respectiva care se duce in buzunarele statului roman?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 23:34, 21 Februarie 2010
(1) Contribuabilii care desfăşoară activităţi de natura barurilor de noapte, cluburilor de noapte, discotecilor, cazinourilor sau pariurilor sportive, inclusiv persoanele juridice care realizează aceste venituri în baza unui contract de asociere, şi în cazul cărora impozitul pe profit datorat pentru activităţile prevăzute în acest articol este mai mic decât 5% din veniturile respective sunt obligaţi la plata unui impozit de 5% aplicat acestor venituri înregistrate.

Acesta este temeiul legal privind impunerea veniturilor pe care intentionati sa le realizati
Indiferent ce veti scrie pe bonul de casa, activitatea va fi impozitata cf cod CAEN .

De ce spuneti 36% ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota de impozitare a biletelor in cazul unui srl platitor de tva ClauSTM ClauSTM Buna ziua, As dori sa aflu care este cota de impozitare a biletelor de intrare in cazul unui club/discoteca care functioneaza ca SRL platitor de tva. Am ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe profit lucky_33 lucky_33 Buna ziua, cine ma poate ajuta si pe mine ? -am o firma si are activitate de discoteca si comert cu amanuntul in magazin. -conform codului fiscal din ... (vezi toată discuția)
Impozit profit-bar noapte ADRIANA RATIU ADRIANA RATIU cum determin impozitul pe profit in cazul contribuabililor care realizeaza pe langa venituri din comercializarea produselor alimentare prin intermediul unui ... (vezi toată discuția)