avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Cariera de procuror
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Cariera de procuror

Buna ziua! Ma numesc Razvan Teodorescu, si as dori daca se poate, sa mi se dea cateva sfaturi. Sunt in anul 3 de liceu si de ceva vreme m-am gandit sa unrmez o cariera ca si procuror. Am cautat pe internet, insa n-am gasit nimic despre cerintele si abilitatile necesare pentru o astfel de activitate. Stiu ca va trebui sa urmez Facultatea de Drept si cam atat. As dori sa stiu ce cunostinte ar trebui sa am pentru a urma aceasta cariera, ce examene va trebui sa dau si alte lucruri pe care ar trebui sa le stiu. Nu este o decizie definititva asupra carierei mele de aceea as vrea sa am cat mai multe informatii inainte de a decide daca voi deveni sau nu procuror. Deasemenea as mai dori sa stiu exact diferenta dintre procuror, anchetator, magistrat si avocat deoarece sunt putin confuz fata de activitatile exacte ale fiecaruia. Daca o persoana cu experienta, care a urmat dreptul si/sau profeseaza in calitatile mentionate mai sus ar putea sa ma lamureasca ar fi de cel mai mare ajutor, insa voi fi recunoscator tuturor celor care imi pot spune macar un lucru care imi va folosi in luarea deciziei. Va multumesc anticipat si astept un raspuns cat mai curand posibil.
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 14:31, 21 Februarie 2010
Buna ziua,
Asa cum ati spus si dvs.mai intai de toate trebuie sa urmati cursurile Facultatii de Drept,dupa care daca doriti o cariera in domeniul Magistraturii,in cazul dvs.procuror,atunci trebuie sa sustineti examenul de admitere la Instituul National al Magistraturii (INM).
In cazul in care veti fi admis,dupa primul an de studii la INM,veti putea opta pentu cariera de judecator sau procuror.
Conditiile de amitere,informatii despre examen,veti gasi pe site-ul
[ link extern ] /
De asemenea,studiati si Legea nr. 303/2004 privind statutul magistratilor.
Mult succes!:)
Ultima modificare: Duminică, 21 Februarie 2010
luiza2008, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calea catre procuror. PBogdan PBogdan Pentru prima oara imi cer scuze ca am deschis acest topic la categoria \"Avocati si admitere in avocatura\" dar nu am gasit alta categorie unde sa ... (vezi toată discuția)
Ajutor-carierã Sacred Sacred Bună ziua! Pentru început mă voi prezenta:Sunt un băiat de 14 ani din Galaţi-ştiu că e prematur să vorbesc despre asta acum deoarece de abia am intrat ... (vezi toată discuția)
Stabilire plan profesional Avocat Sebastian Murariu Avocat Sebastian Murariu Buna ziua ! Numele meu este Andrei si am 17 ani. In momentul de fata sunt in clasa a XI a la. profil Stiinte Sociale. Stiu ca nu prea am ce cauta pe aici ... (vezi toată discuția)