avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... deducere suplimentara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

deducere suplimentara

care este venitul maxim pentru deducerea suplimentara pentru cei aflati in intretinerea salariatului-exemplu pt.parinti
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2010
ana55, utilizator
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 21:20, 21 Februarie 2010
Poti beneficia de deducere suplimentara pentru persoane in intretinere daca venitul tau este de pana la 3000 lei.
Persoana pe care o ai in intretinere poate obtine venituri, dar nu mai mult de 250 lei/luna.
Este deducere personala cu o persoana aflata in intretinere (nu se mai numeste deducere suplimentara) reglementata de Codul fiscal
Art 56 (2) Pentru contribuabilii care realizează venituri brute lunare din salarii de peste 3.000 lei nu se acordă deducerea personală.
(3) Persoana în întreţinere poate fi soţia/soţul, copiii sau alţi membri de familie, rudele contribuabilului sau ale soţului/soţiei acestuia până la gradul al doilea inclusiv, ale cărei venituri, impozabile şi neimpozabile, nu depăşesc 250 lei lunar.
(6) Suma reprezentând deducerea personală se acordă pentru persoanele aflate în întreţinerea contribuabilului, pentru acea perioadă impozabilă din anul fiscal în care acestea au fost întreţinute. Perioada se rotunjeşte la luni întregi în favoarea contribuabilului.
(7) Nu sunt considerate persoane aflate în întreţinere:
a) persoanele fizice care deţin terenuri agricole şi silvice în suprafaţă de peste 10.000 mp în zonele colinare şi de şes şi de peste 20.000 m2 în zonele montane;
b) persoanele fizice care obţin venituri din cultivarea şi din valorificarea florilor, legumelor şi zarzavaturilor în sere, în solarii special destinate acestor scopuri şi/sau în sistem irigat, din cultivarea şi din valorificarea arbuştilor, plantelor decorative şi ciupercilor, precum şi din exploatarea pepinierelor viticole şi pomicole, indiferent de suprafaţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere personala rinos rinos Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca pentru un copil aflat in intretinere si care este masterand la stat primesc deducere personala.Am fost anuntata de ... (vezi toată discuția)
Deducere din salariu Silvasanu Silvasanu Buna ziua, Am o intrebare la d-voastra: mi-am infiintat recent - in aprilie 2012-un PFA si in urma veniturilor si cheltuielilor estimate, trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Deducere personala patrizia patrizia intrebarea mea este daca pot sa trec la deducere personala pe mama mea care are o pensie de 196 ron (vezi toată discuția)