avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Vechime juridica
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Vechime juridica

Buna ziua tuturor,

As vrea sa stiu daca vechimea in functie de executor bancar poate fi folosita ca vechime in domeniul juridic (spre ex. admitere in barou,scutire de la stagiatura,etc ) ?

Cel mai recent răspuns: vitalis , utilizator 08:43, 22 Februarie 2010
Pentru a intra in avocatura ca si avocat definitiv, trebuie sa fi definitiv in functia juridica pe care o ocupi si sa faci dovada acestui fapt.
Intrebarea era daca: "vechimea in functia de executor bancar poate fi folosita ca si vechime in domeniul juridic " !!!

Si va spun si de ce insist atat de mult asupra ac problema:
- inainte de numire in functie de ex bancar, am avut deja calitatea de consilier juridic definitiv - obtinut prin sustinere de examen - (am exercitat ac profesie timp de 4 ani si 3 luni);
- actualmente sunt executor bancar si am o vechime de 5 ani in ac profesie;

Doresc sa devin avocat si ma intereseaza daca peste aproximativ 9-10 luni, pot sa devin avocat definitiv (a.i.v. ca o sa am 10 ani vechime juridica), desigur in urma promovarii examenului organizat in ac sens ???....sau ar trebui sa fac stagiatura deoarece pe parcursul ac ani, n-am avut exclusiv calit de consilier juridic ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definitivat avocatura saida saida in situatia in care un consilier juridic are 5 ani vechime neintrerupta, ar putea sustine definitivatul in avocatura? (vezi toată discuția)
Definitivat consilier juridic Juridika Juridika Buna ziua. As dori sa stiu daca inscrierea unui consilier juridic in Uniune dupa 7 ani de vechime in sistemul privat, mai atrage dupa sine sustinerea ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv - avocat definitiv xm xm Am urmatoarea intrebare: daca sunt de trei ani consilier juridic si dau in martie - aprilie examenul de definitivat in profesie, aceasta imi confera dreptul, ... (vezi toată discuția)