avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Caldura

am in bloc vreo 5 apertamente care si-au instalat singuri centrale fara sa intrebe pe nimeni.problema mea este ca daca nu au anuntat radet-ul vine caldura de plata si pt ei.
administratora ca sa nu ramanem in urma imparte ce ar avea ei de plata la cei care nu au centrala,deci platim noi si pt ei,la ei au trecut caldura ciu 0.stiu ca nu e bn dar ca sa nu ramanem in urma a facut asta .
automat ca nu imi convine si nu stiu ce sa facem,administratora nu stie,e batrana,chiar suntem disperati,ce este de facut?#-o
Cel mai recent răspuns: Mariana Apostol , utilizator 09:47, 24 Februarie 2010
Cand iți instalezi CT de apartament,te debranșezi .Acest lucru se face printr-o
cerere la RADET și aprobare de la asociație.Chiar dacă doamna administrator
este bătrană cei dela RADET au scăzut suprafața ce revenea acestora .
In această situație nu plătiți și ce le revin.Normal aceștia ar trebui să plătească
pentru suprafețe comune(spălătorie etc.)
administratorul face ce zice AG si CE...nu poate face de la sine putere ce vrea, mai ales ca listele de plata sunt semnate si de Presedinte si Cenzor...nu cred ca si ei sunt batrani si fac ce vor? doar semneaza si raspund in fata proprietarilor si a legii.
teoretic, daca siau pus centrale de apartament...trebuie sa se fi debransat de la sistemul centralizat RADET ( sunt tot felul de hartii si acorduri de luat...si nu cred ca toti 5ap. nu au acte in regula si fiecare face ce vrea la dumneavoastra in asociatiei)

daca acele ap. nu mai au caldura de la RADET...nu aveti cum sa plateti si partea lor de caldura, daca nu au...Platiti doar cei care aveti caldura...e normal...pe suprafetele dumnoasvoastra, nu si altceva in plus.

Daca aveti nelamuriri , face o cerere in scris la asociatie cu nr.de inregistrare si sunt obligati sa va dea un raspuns despre nelamurire (in speta, cum se repartizeaza caldura si modalitatea de calcul)
ar mai fi citeva intrebari la care ar trebui sa stiti SIGUR raspunsul inainte de a face anumite afirmatii:
1. sinteti sigura ca nu au aprobarea comitetului executiv si al vecinilor direct afectati ? ma refer la cei de pe etaj, precum si la cel de sus si cel de jos. va intreb asta pentru ca instalatia separata de gaze nu poate fi facuta fara acordul asociatiei, garantat. poate au si acordul vecinilor direct afectati si al comitetului executiv si nu stit dvs
2. aveti contorizare pe scara/bloc la apa calda si caldura ? daca aveti, cei debransati nu au cum sa "contribuie" fizic la consumul indicat de gigacalorimetrul blocului decit prin pierderile cauzate de trecerea tevilor prin apartamentul lor, dar pentru acest consum ar trebui sa plateasca o oarecare suma conform cote indivize a fiecaruia, atit pt tevile cu pricina cit si pentru caloriferele ce fac parte din partile comune ale blocului.
3. ati facut contestatie scrisa la calculul intretinerii (in 10 zile de la afisare) in care sa enumerati cele prezentate noua, contestatie la care presedintele trebuie sa va dea un raspuns oficial in termen de 7 zile ? in lipsa acestei contestatii nu faceti altceva decit sa vb pe la colturi si pe forumuri, fara sansa de a va edifica asupra adevarului sau de a rezolva problema in favoarea dvs
anghel elena a scris:

am in bloc vreo 5 apertamente care si-au instalat singuri centrale fara sa intrebe pe nimeni.problema mea este ca daca nu au anuntat radet-ul vine caldura de plata si pt ei.
administratora ca sa nu ramanem in urma imparte ce ar avea ei de plata la cei care nu au centrala,deci platim noi si pt ei,la ei au trecut caldura ciu 0.stiu ca nu e bn dar ca sa nu ramanem in urma a facut asta .
automat ca nu imi convine si nu stiu ce sa facem,administratora nu stie,e batrana,chiar suntem disperati,ce este de facut?#-o

Nu este posibil ca cele 5 apartamente sa functioneze cu CT proprii fara sa intrebe pe nimeni. Acele centrale trebuie alimentate cu gaz. Pentru a avea gaz proprietarii fac un contract cu furnizorul de gaz. Acestia nu incheie contractul si nu aloca acea cota de gaz decat in urma aprobarii asociatiei sau a proprietarului de coloana din asociatie, in urma debransarii de la sistemul centralizat de energie termica, in urma unui proiect si a receptionarii lucrarii de punere in functiune a CT de catrea firme autorizate...
Daca centralele proprii functioneaza acum, inseamna ca au facut toate acestea demersuri si poate d-na administratora a uitat.
Presedintele asocaitiei, membrii comitetulu, administratorul pot sa verifice solicitand acestora documentele de punere in functiune si chiar solicitand accesul in apartamentele respective sa constate daca si-au debransat caloriferele de la coloanele comune de energie termica.
In aceasta situatie acei proprietari nu platesc decat ceea ce le revine pentru incalzirea spatiilor comune (daca exista calorifere acolo) si o cota pentru conductele calde ce trec prin apartament.
o rectificare domnule adriantot ...
pentru punerea in functiune a centralei nu este necesar actul de debransare de la furnizorul de gaze, acest lucru nefiindu-i de folos inginerului autorizat ISCIR care autorizeaza functionarea centralei. pentru punerea in functiune nu trebuie decit dosarul de gaze si contractul de service pt centrala, inginerul autorizat facind verificarile functionarii centralei si a senzorului de gaze (si a electrovalvei), verificand emisiile de gaze si intocmind certificatul de autorizare a functionarii centralei

Alte discuții în legătură

Problema administrator / radet marian200089 marian200089 Buna ziua, In august 2015 am cumparat un apartament prin programul prima casa. Una din facilitati era centrala termica deja montata ( cam de 10 ani). Pana ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)
Debransare ilegala radet Bbn Bbn Buna ziua, M-am debransat ilegal de la RADET deoarece nu am mai avut cand sa depun cererea (dupa 15 august nu mai primeau cereri). Toti din bloc au ... (vezi toată discuția)