anghel elena a scris:
am in bloc vreo 5 apertamente care si-au instalat singuri centrale fara sa intrebe pe nimeni.problema mea este ca daca nu au anuntat radet-ul vine caldura de plata si pt ei.
administratora ca sa nu ramanem in urma imparte ce ar avea ei de plata la cei care nu au centrala,deci platim noi si pt ei,la ei au trecut caldura ciu 0.stiu ca nu e bn dar ca sa nu ramanem in urma a facut asta .
automat ca nu imi convine si nu stiu ce sa facem,administratora nu stie,e batrana,chiar suntem disperati,ce este de facut?#-o
Nu este posibil ca cele 5 apartamente sa functioneze cu CT proprii fara sa intrebe pe nimeni. Acele centrale trebuie alimentate cu gaz. Pentru a avea gaz proprietarii fac un contract cu furnizorul de gaz. Acestia nu incheie contractul si nu aloca acea cota de gaz decat in urma aprobarii asociatiei sau a proprietarului de coloana din asociatie, in urma debransarii de la sistemul centralizat de energie termica, in urma unui proiect si a receptionarii lucrarii de punere in functiune a CT de catrea firme autorizate...
Daca centralele proprii functioneaza acum, inseamna ca au facut toate acestea demersuri si poate d-na administratora a uitat.
Presedintele asocaitiei, membrii comitetulu, administratorul pot sa verifice solicitand acestora documentele de punere in functiune si chiar solicitand accesul in apartamentele respective sa constate daca si-au debransat caloriferele de la coloanele comune de energie termica.
In aceasta situatie acei proprietari nu platesc decat ceea ce le revine pentru incalzirea spatiilor comune (daca exista calorifere acolo) si o cota pentru conductele calde ce trec prin apartament.