avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită nu imi mai pot indeplini platile fata de banci
Discuție deschisă în Executare silită

nu imi mai pot indeplini platile fata de banci

Am fost pensionat cu gradul 2 de invaliditate,iar varsta mea este de 27 ani.Am niste credite la 2 banci in valoare totala de 23.000 ron,si am intrat in incapacitate de plata,deoarece am o pensie de 350 ron/luna,Nu am garantat cu nimic la creditele respective,iar asigurarile de viata nu le acopera,deoarece sunt numai in caz de deces.Intrebari:1)Daca ma casatoresc,iar sotia are proprietati pe numele ei,banca poate sa faca executare silitata pe proprietatile ei daca poarta numele meu? 2)Daca eu nu am posibilitatea de a le achita respectivele credite,bancile pot sa im faca oprire pe pensie,daca aceasta vine prin posta romana? 3)Eu as putea sa am vreodata vreo propietate pe numele meu,vreo masina etc. fara a sta cu grija ca vine banca sa o ia?:((#-o
Cel mai recent răspuns: Dahrma , utilizator 14:34, 22 Februarie 2010
interesant cum v-au fost acordate acele credite , in contractele cu banca sunt prevazute si clauzele privind obligatiile si drepturile partilor , cu siguranta banca se va indrepta impotriva dvs( nu si a viitoarei sotii) pentru recuperarea creditelor , si da , se poate efectua poprire pe pensie .
Armando28 a scris:

Am fost pensionat cu gradul 2 de invaliditate,iar varsta mea este de 27 ani.Am niste credite la 2 banci in valoare totala de 23.000 ron,si am intrat in incapacitate de plata,deoarece am o pensie de 350 ron/luna,Nu am garantat cu nimic la creditele respective,iar asigurarile de viata nu le acopera,deoarece sunt numai in caz de deces.Intrebari:1)Daca ma casatoresc,iar sotia are proprietati pe numele ei,banca poate sa faca executare silitata pe proprietatile ei daca poarta numele meu? 2)Daca eu nu am posibilitatea de a le achita respectivele credite,bancile pot sa im faca oprire pe pensie,daca aceasta vine prin posta romana? 3)Eu as putea sa am vreodata vreo propietate pe numele meu,vreo masina etc. fara a sta cu grija ca vine banca sa o ia?:((#-o

Nu veti putea avea nici un bun pe numele dvs.atata timp cat aveti datorie la banca,deoarece se pot executa acele bunuri,pana ce se stinge datoria.
Se poate face poprire pe pensie chiar daca vine prin posta romana!
Viitoarea sotie nu are nici o treaba cu creditul dvs.nu au de ce sa execute bunurile ei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credite bancare Armando28 Armando28 In 2006 am facut un credit la banca X de 12700 ron,iar in 2007 am facut unul de 4250 euro la Banca Y mentionez ca ambele credite au fost de nevoi personale ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca fiul meu a facut credite si a plecat din tara? antecume antecume Buna ziua, Unul dintre fiii mei a contractat mai multe credite: doua credite de nevoi personale fara garantie si o descoperire de card. El e plecat in ... (vezi toată discuția)
Debitor fara venituri si bunuri,ce se intimpla cu codebitorii daca au proprietati? 2740801520027 2740801520027 buna ziua,am un credit de nevoi personale in valoare de 18000 ron,ca sa il pot lua am avut nevoie in anul 2007 de trei codebitori (sotul si parinti mei).am ... (vezi toată discuția)