avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cluaza de confidentialitate- prezumarea prejudiciului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cluaza de confidentialitate- prezumarea prejudiciului minim

Buna ziua,

Este legala o clauza de confidentialitate prin care este prezumat un prejudiciu minim de X euro si acea suma sa nu trebuiasca dovedita de angajator?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:51, 22 Februarie 2010
Nu, prejudiciul trebuie dovedit de catre angajator.
Ultima modificare: Duminică, 21 Februarie 2010
ContSters42179, utilizator
Buna ziua,

Puteti sa imi indicati si un text de lege care sa ma ajute in negocierea cu angajatorul.

Multumesc,
Ati acceptat o astfel declauza? ati semnat? este o clauza abuziva, insa oricum , intr-un caz dat..nu poate obtine nimic, deoarece orice prejudiciu trebuie sa fie cert si sa poata fi dovedit . In lipsa dovezii, prejudiciul nu exista.
Buna ziua,

NU am acceptat.

Intr-un contract comercial o asemnea clauza este perfect legala.
In dreptul muncii mi se pare ca este abuziva dar nu gasesc temeiul legal ca sa o elimin.

Poate ma puteti ajuta dvs.

Multumesc,
Art. 164. - (1) Nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţ iilor prevăzute de lege.
(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr -o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.

Prin clauza de confidenţialitate trebuiesc definite informaţiile pe care angajatorul le apreciază drept confidenţiale si de care salariatul ia cunoştinţă în timpul executării contractului de muncă.
Obligaţia de confidenţialitate nu poate face obiectul şi unor înţelegeri anterioare contractului individual de muncă si nu operează în privinţa informaţiilor referitoare la desfăşurarea de către angajator a unei activităţi ilicite.
Ultima modificare: Duminică, 21 Februarie 2010
ContSters42179, utilizator

Alte discuții în legătură

Semnare contract confidentialitate pe termen nelimitat alexandrubirtoc alexandrubirtoc Buna seara. Mi se cere la firma la care lucrez sa semnez un contract de confidentialitate VALABIL PE TERMEN NELIMITAT. (toata viata) In cazul in care este ... (vezi toată discuția)
Clauza de confidentialitate ginutz_a ginutz_a Ce valoare are o clauza de confidentialitate intr-un contract? este recunoscuta de legislatia romana? daca este incalcata, care sunt sanctiunile? (vezi toată discuția)
Incalcarea confidentialitatii IrinaK IrinaK Ar putea sa imi spuna cineva in ce conditii se platesc cei 10000 de euro ca daune in cazul incalcarii termenilor de confidetialitate? Daca exista legi ... (vezi toată discuția)