avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... expertiza contabila judiciara
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

expertiza contabila judiciara

La un procesc penal s-a efectuat o expertiza contabila in vederea existentei sau nu a unei datorii banesti. Am cerut un expert consilier, mi s-a aprobat,expertiza s-a terminat in defavoarea mea si fara participarea expertului consilier (expertul propus de instanta nu l-a anuntat pe expertul consilier) poate fi acesta un motiv de a declara nula expertiza?
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2010
petre popescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Suteu , Consultant fiscal 17:50, 24 Iulie 2010
In situatia mentionata ,nu subzista motive legal prevazute ,care sa impuna anularea expertizei
Expertul consilier desemnat de Dvs. poate să-şi exprime opinia separată, pe care o veţi depune la dosar.
Buna ziua,
Este ceva neclar in mesajul Dvs.
Expertul desemnat nu a facut o convocarea scrisa, transmisa prin posta tuturor partilor implicate, deci si Dvs. personal ?
In aceste consitii, obligatia de a va anunta expertul - parte (consilier) va revenea in intregime Dvs.
Precizati situatia concreta.
Cu stima,
@legalmgm
corecta si necesara precizare
Daca s-au petrecut cele invederate de dl.expert Marcov,instanta este obligata sa ceara refacerea expertizei cu citarea(incunostintarea) tuturor partilor.
Pe de alta parte,daca expertiza a fost efectuata cu respectarea regulilor procedurale,expertul-parte,poate depune separat in instanta concluziile sale si/sau bieneinteles ,obiectiunile sale

Alte discuții în legătură

Semnatre expertiza - expert consilier SorinIo SorinIo Acum ceva timp am fost numit de instanta ca expert contabil intr-o cauza penala. Am facut lucrarea si acum trebuie sa o aduc la cunostinta expertilor ... (vezi toată discuția)
Expert consultant Carmen Aionesei Carmen Aionesei Pentru efectuarea unei expertize judiciare s-a stabilit de instanta un expert consultant din partea partii parate. Este necesar intocmirea unui plan de lucru ... (vezi toată discuția)
Cooptarea unui expert parte / formarea unei expertize extrajudiciare david_constantin david_constantin Nemultumita de rezolutia data de Procuratura de N U P in finalizarea cercetarilor fata de un accident , Instanta a dispus o noua expertiza judiciara care sa ... (vezi toată discuția)