avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ART.180 Cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ART.180 Cod penal

Fiul meu a fost victima violentei unui coleg la scoala.Are certificat medico-legal.Politia a anchetat cazul confirmind plingerea mea si l-a gasit vinovat pe coleg de infractiuni prevazute de art.180 cod penal.Intrebarile mele:
1. Cat timp am la dispozitie pentru punerea actiunii penale in miscare,pt.ca nu s-a facut din oficiu?
2.In cat timp se prescrie fapta?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ciprianhades , utilizator 01:14, 24 Noiembrie 2006
Aveti 2 luni de la savarsirea faptei pentru plangere.
Dar am inteles ca deja ati facut plangere.
2 luni de la data cand persoana indreptatita a reclama a sthiut cine e faptuitorul, ca victima e minora=> mai exact...:P

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Articol 180 cod penal allly1013 allly1013 Fiul meu a fost victima violentei unui coleg la scoala.Are certificat medico-legal.Politia a anchetat cazul confirmind plingerea mea si l-a gasit vinovat pe ... (vezi toată discuția)
Plangere (actiune) vatamare corporala freeanifer freeanifer Buna seara/ziua Dupa cit timp trebuie o victima sa intenteze o actiune de vatamare corporala , insotita de actele doveditoare , martori , certificat ... (vezi toată discuția)
Scandal nyikon_17 nyikon_17 saptamana trecuta am iesit cu 2 prieteni la o bere, ne-am lungit, unu din ei m-a jignit si l-am lovit. Dur e ca nu imi aduc aminte cat de mult lam lovit dar el ... (vezi toată discuția)