avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructie noua in aceeasi curte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructie noua in aceeasi curte

Buna ziua,
Problema este urmatoarea:am casa construita dar cumantul meu vrea sa isi construiasca si el in aceeasi curte cu mine in continuarea casei mele.
Intrebarea este daca poate sa isi construiasca, daca este legal si ce acte trebuiesc.
Locuinta este in sectorul 1.
Multumesc si astept raspuns
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 10:21, 22 Februarie 2010
daca obtine autorizatie de constructie, va fi legal construita.. altfel nu!
are nevoie de proiect, certificat de urbanism si autorizatie de construire.. iar daca terenul nu este proprietatea lui si de declaratia expresa a aproprietarului terenului ca-i cedeaza folosinta acestuia pe durata existentei constructiei
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2010
Petre Enache, Avocat
Daca terenul nu este proprietatea cumnatului dvs si proprietarul terenului nu isi da acordul pentru efectuarea constructiei , atunci cumnatul dvs nu va putea niciodata sa obtina autorizatia de construire.B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa si teren danyiuly danyiuly buna ziua. problema mea :un teren concesionat de doi frati care nu se mai inteleg, doua case una in spate la cealalta , cea din fata mai demult construita si ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am nevoie de un sfat și intermediere pentru obținerea ... dumitrubasarab dumitrubasarab Bună ziua! Am nevoie de un sfat și intermediere pentru obținerea autorizației de construire + toată documentația necesară, pentru realizarea unei ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie abby abby In urma unui proces de partaj succesoral, incheiat cu hotararea de expedient in 2005 ,am dobandit proprietatea asupra suprafetei de teren de 3000 mp. Pe ... (vezi toată discuția)