avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa si teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa si teren

buna ziua. problema mea :un teren concesionat de doi frati care nu se mai inteleg, doua case una in spate la cealalta , cea din fata mai demult construita si fara acte , cea din spate cu autorizatie de constructie, casa din fata are o curte mare prin care se face accesul si la cea din spate , dar in schitele celei din spate e cuprinsa aproape jumatate din curtea din fata . fratii nu se mai inteleg , iar cel din fata are pretentii la tot si periodic il provoaca pe celalalt sa iasa pe interval sa se bata .intrebarile mele:1 daca terenul pe care e construita casa din spate se poate cumpara daca e concesionat 2legal ce se poate face pentru situatia in care amenintarile si provocarile la bataie vor continua 3 in cat timp se elibereaza autorizatia de luare in folosinta a casei 4 daca doar cu auorizatia de luare in folosinta se poate vinde imobilul fara a mai face intabulare .sper ca cineva sa imi raspunda pt ca sincer nu mai stiu ce sa fac
Cel mai recent răspuns: danyiuly , utilizator 11:25, 7 Octombrie 2014
Terenul este concesionat pentru constructie locuinta ? Daca da, solicitati in scris, cumpararea. Nu exista autorizatie de luare in folosinta. Casele si terenurile nu se pot vinde fara intabulare.
NU se poate vinde fara intabulare, in rest depinde de actele d eproprietate ale fiecaruia si de cat timp dureaza situatia actuala, daca se poate imparti folosinta terenului etc.
da, terenul este concesionat pentru construire de locuinta , dar cum am scris mai sus doar pentru casa din spate exista autorizatie de constructie , iar de la primarie s-a spus ca dupa expirarea autorizatiei trebuie eliberata o autorizatie de luare in folosinta a casei ,pentru a se putea percepe si un impozit de catre primarie.
Asadar, pare ca ambele sunt fara acte!
de ce ambele ? cea din fata nu are nici proiect ,nici autorizatie de constructie

Alte discuții în legătură

Cumparare casa autorizatie constructie expirata ile@n@ ile@n@ Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce variante am sa cumpar o casa neintabulata ,cu autorizatie de constructie expirata .Exista vreo varianta legala,ca sa o pot ... (vezi toată discuția)
Antecontract ContSters255159 ContSters255159 Antecontractul cu clauza de intretinere in care se mai specifica ca ai mai platit si o suma de bani facut de un avocat, deoarece nu se poate la notar pentru ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare constr( c1+c2) + teren in ilfov marius.anton marius.anton Am un teren 500 mp in ilfov( jumate jumate cu fratele meu). am construit si o casa tip duplex pe care am luat autorizatie de constructie ca \" locuinta cuplata ... (vezi toată discuția)