avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract

Antecontractul cu clauza de intretinere in care se mai specifica ca ai mai platit si o suma de bani facut de un avocat, deoarece nu se poate la notar pentru simplu motiv ca actele casei, si implicit cadastrul nu sunt facute, poate fi atacat de rudele de gradul I ?( dureaza cam mult actele si mi-e ca se duce inainte de vreme, din cauza varstei si a bolii)
Chiar daca tu ca cumparator esti fiu......?( Tatal meu mi-a vandut mie ca sa am grija de el , dar mai am un frate care nu il intereseaza soarta lui tata .)
Care e cea mai buna solutie ?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: infolegi , utilizator 17:49, 6 Mai 2013
Nu pot sa cred ca respectiva casa nu are nici un fel de act ! in cazul in care nu aveti acte pe casa vatrebui sa mergeti la primarie la registrul agricol si sa spuneti respectivilor ca doriti sa inscrieti in CF locuinta tatalui dumneavoastra care figureaza in registrul agricol cu rol si pozitie . In cazul in care casa respectiva este construita inainte de 1990 atunci printr-o adeverinta cu categoria de folosinta veti merge la oficiul de cadastru si veti intabula respectivul imobil in CF. Ulterior veti face un contract de vanzare cumparare care nu se poate atacat in instanta de catre alti mostenitori precum se poate ataca un act de donatie !
are act de v/c(anul 2005),pe terenul pe care l-a cumparat contra unui apartament construit pe acel teren. Acum tata se judeca in instanta pentru iesirea din iniviziune(a terenului), dupa care se va face cadastrul.....
Si cum aceste termene (de judecare) dureaza.....
Casa are receptia facuta, numar cadastral......
Nu sunt sigur dar cred ca respctiva costructie se poate nota in Cf chiar daca terenul este in diviziune ! Se noteaza prima data construnctia pe tatal dumneavostra iar ulterior vi se vinde dumneavostra doar constructia pe care o veti nota pe numele dumneavostra in CF . Iar cand se va rezolva cu iesirea din indiviziune veti rezolva si problema pamantului ca doar nu a sa va poata lua nimeni pamantul de sub casa sau o parte din el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu intretinere si uzufruct viager Doncean Doncean sUBSEMNATUL, UNIC MOSTENITOR. Dupa moartea mamei imi revine 3/8. Diferenta de 5/8 revine tatalui.Certificatul de mostenitor prevede numai imobile , adica ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune geany_n geany_n Detin o cota indiviza dintr-un imobil (300mp+casa). Celalalt coindivizar (bunicul meu)a facut un act de donatie si ulterior un contract de v-c pentru cota sa ... (vezi toată discuția)
Uzucapiuni CostelIosub CostelIosub Sunt mostenitoarea unui parinte care a decedat in 2006. In 1959 tatal meu a construit o casa pe pamantul tatalui. In 1961 a fost inscrisa in registrul ... (vezi toată discuția)