avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Se poate opri insolventa ?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Se poate opri insolventa ?

Sunt in insolventa , dar debitorul care a cerut intrarea in insolventa a firmei mele aq facut cerere de renuntare deoarece am reusit si am stins debitul (am facut plata din cont personal). Pe baza cererii de renuntare depusa in tribunal , am formulat recurs , am avut deja recursul , deoarece au depus intampinare si s-au opus finantele , unde avem niste restante cu care s-au inscris la masa credala. De asemenea , la masa credala s-a inscris si banca , care si-a declarat tot creditul scadent , cu toate ca noi am platit intotdeauna la timp obligatiile catre ei. Tot la masa credala s-au mai inscris 4 societati , dar au depus si notele de conciliere pe care le aveam facute cu ei .
Intrebare : Daca am plati datoriile catre stat la zi , am avea sanse sa se opreasca procedura ? Specific ca banca a spus ca nu s-ar opune. De asemenea avem cam 120 de furnizori care nu s-au inscris deoarece suntem cu platile la zi cu ei (multi au sold 0 ) si facem plati zilnice in continuare ( cu aprobare adm. judiciar ).
La primul termen al adunarii creditorilor se inscrisesera doar banca si finantele. Ceilalti 4 au depus cererile impreuna cu notele de conciliere cu data postei in ultima zi permisa .
Cel mai recent răspuns: ContSters98040 , utilizator 17:12, 24 Februarie 2010
Daca achitati toate creantele celor inscrisi la masa credala, iar banca declara ca nu se opune inchiderii procedurii , procedura se poate inchide.
Achitati creantele statului si se poate inchide procedura
Buna ziua,
In situatia in care puteti proba in instanta ca sunt achitate toate creantele creditorilor inscrisi la masa credala, puteti cere respingere cererii de deschidere a procedurii ca fiind ramasa "fara obiect".
Dar daca creditorii (in numar de 4 ) care s-au inscris cu note de conciliere raman , nu se poate opri ?
Alta intrebare : Daca asa nu se poate opri s-ar putea ca acestia sa se retraga (considerand ca as cadea la o intelegere cu eisi ar fi de acord ). Daca da , cum trebuie sa o faca ?
Va multuymesc mult .
Soso 1313 a scris:

Dar daca creditorii (in numar de 4 ) care s-au inscris cu note de conciliere raman , nu se poate opri ?
Alta intrebare : Daca asa nu se poate opri s-ar putea ca acestia sa se retraga (considerand ca as cadea la o intelegere cu eisi ar fi de acord )? Daca da , cum trebuie sa o faca ?
Va multuymesc mult .

Alte discuții în legătură

Hot. def. insolventa alinapopescu_1972 alinapopescu_1972 Buna seara, Cum pot obtine hot. def. pt. un debitor caruia i sa dispus incheierea proc. insolventei. Nu m-am inscris la masa credala. Mi-o trebuie doar ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli judecata in procedura insolventei AL MARIN AL MARIN Buna ziua, Va retin atentia cu o problema care a fost pusa in discutie astazi de catre un client care solicita deschiderea procedurii de insolventa ... (vezi toată discuția)
Masa credala/recurs faliment Marghescu Marghescu Am un fost client... Am constatat tarziu ca a intrat in procedura de insolventa si din pacate s-a pronuntat falimentul la al doilea termen. La primul s-a ... (vezi toată discuția)