avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare

Buna ziua. Urmeaza sa inchei un contract de vanzare-cumparare apartament, in calitate de cumparatori. La stabilirea pretului initial cu vanzatorul acesta ne-a comunicat ca ne va lasa pretul pe care il doream noi (respectiv banii pe care ii avem la momentul acesta) cu conditia sa achitam si taxele notariale ce ii corespund. Intrebarea mea este: aceste taxe se refera doar la onorariul notarial sau presupune si impozitul pe care ar trebui sa il plateasca vanzatorul? Mentionez ca la discutia initiala cu vanzatorul s-a stabilit ca noi, ca si cumparatori, ii vom achita doar taxele notariale insa nu stiu daca acest impozit se considera o taxa notariala sau nu. Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 12:40, 22 Februarie 2010
buna ziua!
cu siguranta au avut in vedere impozitul aferent tranzactiei.
nu e taxa notariala dar asa cum bine a zis colega mea, vanzatorul avea in vedere impozitul pe care il datoreaza el pe vanzare.. el isi doreste sa ramana cu banii pe vanzare intregi, in mana
Cumparatorul plateste onorariul notarului (inclusiv TVA), timbru judiciar, taxa intabulare imobil pe numele sau.
Vanzatorul plateste impozit catre stat pe venitul rezultat din vanzare; valoarea acestui impozit depinde de cand detine vanzatorul imobilul - mai mult sau mai putin de trei ani.
Sub trei ani este 3%, peste trei ani este 2%; de exemplu ,la un pret de vanzare de 30 000 euro, in primul caz impozitul este 900 euro, iar in al doilea caz este 600 euro.
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2010
Florentina Mihaela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concret : srl cu un angajat, vinde spatiu comercial propriu ( ... liviu f liviu f Concret : SRL cu un angajat, vinde spatiu comercial propriu ( cu amprenta la sol) cu 145 000 euro. Intrebare : ce taxe notariale are vanzatorul ? (vezi toată discuția)
Taxe notariale razvi92 razvi92 Buna seara.In cazul in care vand un apartament proprietate,taxele notariale vor fi suportatate in egala masura si de vanzator si de cumparator? In urma cu 5 ... (vezi toată discuția)
Cer sfaturi cumparare apartament! me-alina me-alina care sunt obligatiile mele de cumparator la achizitionarea unui apartament? cer consiliere in legatura cu tot ce ar trebui sa stie un cumparator la ... (vezi toată discuția)