Am depasit plafonul de 35.000 EURO in dec 2008. Nu sunt platitor de TVA, avand un PFA pe norma de venit, pentru care contabila mi-a explicat ca nu sunt obligata sa-mi tin contabilitatea: venituri si cheltuieli. Am depasit totusi acest plafon, ce se intampla mai departe in cazul in care primesc control? Devin platitor si platesc retroactiv sau cum?? Cum se aplica legea in cazul PFA-urilor pe norma de venit??
fiind persoana impozabila, la atingerea pargului de 35.000 de euro, trebuia sa va inregistrati in scopuri tva.
la primul control, inspectorii va vor inregistra din oficiu si va vor solicita plata taxei, de la data cand ar fi trebuit sa va inregistrati in scopuri tva si pana la zi, plus majorarile de inatarziere.
daca in luna decembrie 2008 ati depasit plafonul, incepand cu luna februarie 2009 ar fi trebuit sa figurati inregistrat in scopuri de TVA.
practic, incepand cu luna februarie 2009 datorati bugetului de stat TVA-ul pe care ar fi trebuit sa il colectati incepand cu acesta data, plus majorarile de intarziere aferente.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Tva
Anastasya
Cum se calculeaza tva -ul daca nu am fost inregistrat ca platitor de tva si am depasit plafonul?(Inteprindere Individuala).Am avut control financiar si dansii ... (vezi toată discuția)