avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... AJUTOR INMORMANTARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

AJUTOR INMORMANTARE

Lucrez ca administrator financiar in cadrul unei institutii de invatamant.In luna ianuarie 2010 a decedat un salariat.Sotia acestuia cere pe langa ajutorul de deces acordat in baza Legii 19,inca 5 salarii conform contractului colectiv de munca la nivel ramura invatamant si a legii 128/1997, dar tot din bugetul asigurarilor sociale.Este legal sa platim acele salarii?De la Casa de Pensii mi s-a spus ca nu imi va fi primita declaratia cu plata acelor salarii,ci numai cu ajutorul de deces in baza Legii 19.Doamna respectiva ne-a amenintat ca ne va da in judecata.Va rog daca se poate sa-mi argumentati cu articole din lege.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: bugetar , utilizator 14:56, 26 Iulie 2010
In institutiile publice , de la data de 1 ianuarie 2010 se aplica prevederile Legii nr.330/2009. Din bugetul asisgurarilor sociale de stat se acorda un ajutor de 1836 lei . Studiati Legea 330/2009 si OUG nr.1/2010 de aplicare a acestei legi . Cele 5 salarii sunt prevazute in contractul colectiv de munca si nu in legi , hotarari de guvern , sau ordonante . Conform OUG nr.1/2010 acestea nu se pot acorda daca nu sunt dispuse prin legi .
multumesc mult!
~ Conținut șters la cerere ~
Se invoca in primul rand Legea 128/1997 art.106,alin 2,apoi contractul colectiv de munca la nivel ramura invatamant.Sincer nu stiu ce sa fac...
Art.106 alin (2) din Legea 128/1997 s-a abrogat prin 330/2009....deci....cu regret nu se mai acorda ajutorul acela ....
Nu mai putem nici muri ca nu ne mai ajuta scoala ...
Sa traiti bine! vb. unul clasic in viata...:((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm la nivel de ramura vs ccm la nivel national miruna.c miruna.c in cazul in care exista CCM la nivel de ramura se aplica prevederile acestuia fata de cele ale CCM la niv national? este vorba de cuantumul unor ajutoare. (vezi toată discuția)
Ajutor deces - 2 legi speciale miruna.c miruna.c decedatul este cadru didactic conform legii 128/1997 - statutul personalului didactic familia beneficiaza de 5 salarii de baza ale pers decedate din bugetul ... (vezi toată discuția)
Ajutor inmormantare.. leta2010 leta2010 buna seara! Va rog sa ma lamuriti in legatura cu o problema.In ianuarie 2010 sotul meu, cadru didactic, a decedat. Conform legii 128/1997 republicata si CCM ... (vezi toată discuția)