avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reconversia profesionala a cadrelor militare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reconversia profesionala a cadrelor militare disponibilizate (treceri in rezerva, pensionati, s.a.)

Sunt un fost ofiter M.Ap.N. specializarea - aparare NBC, ce ma framanta ?.Cand s-a inceput reforma in structurile militare subordonate M.Ap.N., la centrele militare judetene si ale Mun. Bucuresti, au fost infiintate niste posturi incadrate cu personal civil calificat adus din afara structurii care sa se ocupe cu reconversia personalului disponibilizat (reorientarea, recalificarea, gasirea de oportunitati, cursuri, s.a.). La judetul Teleorman nu s-a intamplat asa ceva, postul fiind intr-adevar ocupat de o anumita persoana, aceasta nu s-a implicat dar si structurile militare (Directia Management Resurse Umane din M.Ap.N., s.a.) nu au urmarit activitatea persoanelor respective, desi numarul celor disponibilizati in decursul a 2 - 3 ani a fost mare, majoritatea cadrelor militare si personal civil avand varste cuprinse intre 45 -55 ani, varste la care puteau si pot sa desfasoare in bune conditii diferite activitati si la care nu pot face dovada pregatirii lor. Ce se intampla?, nu mai exista vointa, placere, responsabilitate, placerea lucrului bun facut?, cui ne-ati lasat? - intrebari ce sunt adresate catre cei din M.Ap.N. .
Intrebare: nu se mai organizeaza activitati de reconversie profesionala pentru aceste categorii de persoane? si daca da, ce trebuie facut sau cum trebuie procedat. Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva ionutsoim ionutsoim La societatea la care lucrez urmeaza sa se faca concedieri colective. Din cate stiu eu voi fi una din persoanele disponibilizate. Problema este ca eu am un ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie - cadru militar vladconsta vladconsta Am lucrat 14 ani militar activ 2 ani scoala militara 1 an jumatate armata 11 ani salariat civil 2 ani somer actualmente nu lucrez .Sunt nascut la data 24 ... (vezi toată discuția)
Echivalentul studiilor militare in viata civila borcanm borcanm AS DORI SA STIU DACA POT OBTINE UN ACT DIN CARE SA REIASA CA STUDIILE EFECTUATE LA SCOALA DE OFITERI SIBIU (PROMOTIA 1990) AU UN CORESPONDENT IN VIATA CIVILA. ... (vezi toată discuția)