avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare donatie

acum 8 ani am cumparat un apartament cu 2 camere care era obiectul unei donatii.Ca sa fiu mai explicita ,o doamna ,a donat apartamentul in cauza unei familii.Doamna a trecut in actul de donatie uzufruct viager pe camera mare cu acces la bucatarie si baie ,pe langa faptul ca plata intretinerii si a cheltuielilor ce revin pe apartament se va face din banii dansei iar in caz ca nu se descurca cei care au primit donatia vor contribui si ei la plata acestor cheltuieli cat si ptr.ingrijiri de specialitate daca este cazul ,si bineinteles plata cheltuielilor ptr. inmormantare.Dupa cum am spus ,eu am cumparat acest apartament acum 8 ani.Am facut contractul de vanzare-cumparare la notar,si ne-am inteles sa mentin aceleasi clauze.Dupa ce am platit timp de 6 ani toate cheltuielile pe apartament ,desi aceste clauze nu sunt specificate in contractul meu de vanzare-cumparare ,am ajuns in imposibilitate de plata si i-am propus respectivei doamne uzufructuare ,sa vindem apartamentul.Intre timp ,dansa si-a platit singura cheltuielile,in afara impozitului pe care l-am platit eu.Nu reusesc sa cad la nici o intelegere cu ea .Am incercat sa las pe cineva sa locuiasca in camera libera ptr. a platii cheltuielile ,dar nu este de acord.I-am propus sa vand nuda proprietate dar nu este de acord.Ce as putea face in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Teodor Dobrean , Notar 15:00, 22 Februarie 2010
nu va impiedica nimeni sa vindeti unui tert nuda proprietate, in aceleasi conditii in care ati cumparat dvs.. chiar daca doamna nu e de acord..ideea este ca cel care cumpara de la dvs sa fie in masura sa suporte toanele doamnei si sa fie lasat sa se achite de obligatii.. cam dificil se pare..
In situatia nerezolvarii pe cale amiabila ,aveti posibilitatea investirii instantei de judecata cu actiune
Avand in vedere complexitatea cauzei este de preferat sa contactati avocat care analizand atent documentele sa va consilieze ,eventual sa redacteze actiunea
Din punctul meu de vedere ramane varianta reintregirii dreptului dvs. de proprietate dupa decesul uzufructuarei.
buna ziua. dvs. aveti posibilitatea de a instraina la randul dvs. acest imobil altor persoane fara acordul acestei doamne. Conditia este ca dreptul de uzufruct viager sa se mentina in favoarea d-nei respective. Este foarte greu sa gasesti cumparator in contextul in care asupra imobilului este inscrisa aceasta sarcina in favoarea acestei persoane. Este de retinut faptul ca acest drept de uzufruct se va stinge in momentul decesului persoanei care il detine, in acel moment putandu-se reintregi dreptul de proprietate in favoarea nudului proprietar care sunteti in acest moment dvs.
O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face ca sa nu pierd casa? cristina09_aaa cristina09_aaa acum 8 ani am cumparat o donatie mai precis un apartament cu 2 camere cu uzufruct viager.In actul de donatie ,donatoarea specifica urmatoarele: am dobandit ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune,uzufruct viager,vanzare drept mostenit/donat Aneta Marin Aneta Marin Buna ziua Eu si sora avem in proprietate,pe langa dreptul de mostenire in urma succesiunii dupa tata, donatia facuta de catre mama in mod egal,10/16 dintr-un ... (vezi toată discuția)
Dr. de abitatie andreea-ioana andreea-ioana Un prieten de-al meu, in momentul in care si-a cumparat apartamentul, a trecut-o in contract si pe prietena lui (cu care nu s-a mai casatorit) cu drept de ... (vezi toată discuția)