avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... denunt calomnios
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

denunt calomnios

Poate o persoana sa faca plingere ptr. denunt calomnios in situatia urmatoare?
Persoana x este agresata de persoana y .Persoana x in plingerea prealabila de la politie spune ca la aceasta altercatie a participat si persoana z.Este audiata persoana z care vine cu probe ca nu a participat sub nici o forma la aceasta altercatie probind cu martori.De la politie dosarul pleca cu propunerea de incepere a urmariri penale numai impotriva lui y.Parchetul retrimete dosarul la politie ptr.niste completatri si aproba inceperea urmarii penale impotriva persoanei y.Persoana z trebuie sa mai primeasca ceva instiintare de la parchet ca nu se va incepe urmarire asupra sa? Daca poate persoana Z sa depuna in acest caz plingere ptr denunt calomnios,care ar fi termenul .Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: OchiReci , utilizator 21:46, 29 August 2011
Da, are timp suficient cel suparat de un denunt calomnios.
Ramane insa de vazut daca este vorba de un denunt calomnios.Aceasta este insa alta problema...
Mi se pare un pic aiurea. Sa zicem ca cineva ma acuza de "tentativa de viol" ... dosarul sta frumos la parchet, apoi merge la politie, iar eu sunt chemat la politie fix dupa 2 luni si o zi... atunci ce ma fac? nu mai pot depunde plangere pt. denuntz calomnios?!

Totodata daca cumva un dosar merge de la politie/parchet catre judecatorie, curge un nou termen de 2 luni? [Daca partea "vatamata" doreste sa mearga in instanta, sa nu se impace la politie]

Se poate lua in considerare si un termen de 2 luni de la pronuntarea unei sentinte definitive?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Octombrie 2010
xuser, utilizator
Nu este incident in cauza termenul de 2 luni.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu este incident in cauza termenul de 2 luni.


Puteti sa devoltati? Trebuie sa depun plangere in termen de 2 luni...de la ...data cand el a depus plangerea calomnioasa, de la data cand judecatorul a zis ca sunt nevinovat, sau de la data cand procurorul a dat NUP?
De la data cand sa terminta procesul si nu exista recurs formulat,sau alte cai de atac formulate.

Alte discuții în legătură

Denunt calomnios Dana Marin Dana Marin Mai exista in CP infractiunea de denunt calomnios? Vreau sa fac o plingere pentru niste minciuni neprobate scrise despre mine, cu intentie rea, intr-o plingere ... (vezi toată discuția)
Art 180 cp piticut86 piticut86 buna ziua.am fost lovita,am scos certificat medico-legal care atesta ca am nevoie de ingrijiri medicale de 2-3 zile,specific ca nu am martori ca agresorul este ... (vezi toată discuția)
Impacarea partilor nutzzu nutzzu in cazul unui denunt calomnios poate interveni impacarea partilor? retragera plangerii inlatura raspunderea penala? (vezi toată discuția)