avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Privilegiu procurator de fonduri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Privilegiu procurator de fonduri

Buna ziua,

Anul trecut am achizitionat un teren in vederea construirii unei case si am primit cu titlu de imprumut jumatate din contravaloarea acestuia. Pentru suma respectiva am declarat la notar ca a fost primita cu titlu de imprumut de la XXX si ca sunt de acord sa se inscrie privilegiul procuratorului de fonduri in cartea funciara.
La momentul actual valoarea terenului este mai mica decat anul trecut si pentru ca nu mai vrea sa construim, vrea sa ii returnez intreaga suma imprumutata.
Ma ameninta cu somatii si cu actionarea in instanta.
In aceasta situatie, ce trebuie sa fac, sa ii returnez intreaga suma imprumutata sau numai jumatate din contravaloarea terenului pe care sunt nevoita sa il vand?

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2010
Tzimpirika, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 15:07, 22 Februarie 2010
intreaga suma imprumutata
Suma pe care ati imprumutat-o nu are nicio legatura cu valoarea bunul achizitionat din acei bani. Trebuie sa restituiti exact ceea ce ati imprumutat, plus dobanda (daca e cazul).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract imprumut persoana fizica-persoana juridica Catalin01 Catalin01 Buna ziua, Am fost obligat sa semnez un contract de imprumut de catre o persoana fizica cum ca mi-ar fi imprumut o suma de bani pe care trebuie sa o ... (vezi toată discuția)
Proces cu un camatar moiseflorin moiseflorin buna! sunt intro situatie delicata sau cel putin asa o vad eu..... in urma cu trei ani am imprumutat suma de 20.000 pt a-mi salva o afacere si am fost nevoit a ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu achitat partial. cum procedez? Irina S. Irina S. Am un contract de imprumut garantat cu ipoteca imobiliara . Pana la data scadenta imprumutatul mi-a achitat doar jumatate din suma. Pentru cealalta ... (vezi toată discuția)