avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj la cim cu timp partial
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj la cim cu timp partial

beneficiaza de ajutorul de somaj o persoana care a lucrat la o firma cu 4 ore 12 luni in ultimile 24? cum se calculeaza indemnizatia de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:05, 22 Februarie 2010
1. Din Legea 76/2002:
Art.34 (1.2) Pentru persoanele încadrate cu contract individual de muncă cu timp parţial, stagiul de cotizare prevăzut la alin. (1) lit. a) se stabileşte proporţional cu timpul efectiv lucrat, prin cumularea stagiilor realizate în baza contractelor individuale de muncă cu timp parţial.
2. Deci cele 12 luni lucrate cu 4 ore pe zi sunt luate in calcul ca 6 luni cu timp normal de 8 ore pe zi, pentru indemnizatia de somaj.
3. In cele 24 de luni nu mai are inca 6 luni cu 8 ore pe zi sau 12 luni cu 4 ore pe zi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj norma partiala silvia99 silvia99 cum se calculeaza indemnizatia de somaj la un c.i.m cu 4h/zi, 20h/ sapt? se injumatatesc cei 500 lei?si mai departe, proportional, pt 2h/zi, ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la somaj? dana_andreea2 dana_andreea2 cat timp trebuie sa lucrez part-time ca sa beneficiez de somaj?vreau sa specific ca in 2011 am lucrat 8 luni program normal si anul acesta din martie lucrez ... (vezi toată discuția)
Despre somaj neagu ctin neagu ctin lucrez la o firma privata de 3ani, dar nu cu norma intreaga, am doar 2 ore /zi. Firma are probleme financiare si am primit preaviz de desfacerea contractului ... (vezi toată discuția)