avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand pot beneficia de pensie pentru limita de varsta, ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand pot beneficia de pensie pentru limita de varsta, anticipata partiala sau anticipata?

tatal meu este nascut in 1951 3 03 are 59 ani fara cateva zile are o vechime de 33 ani curati in campul munci+21 ani si 6 luni scosi din grupa a2a cand poate esi la pensie si de care momentan nu mai lucreaza din 14 a5a 2009 ce de la casa pensiei au spus ca peste 1 an si 6 luni ese de drept dar anticipat sau partial anticipat cand poate esi poate dumneavoastra stiti ca nu i-au spus de si trebuia ei au scos ani aceia33 si acei21 si 6 luni si i-au spus ne vedem peste 1 an si 6 luni :-/
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:45, 22 Februarie 2010
1. Poate beneficia de:
- pensie anticipata partiala incepand cu martie 2011, respectiv la implinirea varstei de 60 ani;
- pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstei standard de pensionare, pentru activitate dasfasurata in conditii deosebite de munca, incepand cu septembrie 2011, respectiv la implinirea varstei de 60 ani si 6 luni.

2. La pensie anticipata nu poate iesi pentru ca nu are cel putin 45 de ani de cotizare. Daca ar fi avut ar fi iesit tot in martie 2011.

3. Daca doreste poate sa depuna cererea pentru pensie anticipata partiala in martie 2011 si va avea o penalizare la pensie numai pana in septembrie 2011 cand i se va transforma pensia in pensie de limita de varsta.
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul pensiei CAMELIA JIMAN CAMELIA JIMAN VIN CU O INTREBARE LA DUMNEAVOASTRA AM 32DE ANI MUNCITI DINTRE CARE 19 IN GRUPA 2 AVAND IN VEDERE CA SANT NASCUT IN APRILIE 1950.CAND POT IESI LA PENSIE (vezi toată discuția)
Cand ma pot pensiona anticipat? MOCANU DOINA MOCANU DOINA Sunt nascuta la 18 iunie 1952 si lucrez neantrerupt de la 01.03.1975. Va rog din suflet sa-mi spuneti de la ce data ma pot pensiona (fara penalizari). Dupa ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta potrivit legii nr. 263/2010 angel_a angel_a Buna seara si LA MULTI ANI! Va rog sa-mi spuneti care este data la care se poate depune dosarul de pensie pentru limita de varsta, in conditiile Legii ... (vezi toată discuția)