avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Grupuri de interes economic
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Grupuri de interes economic

As doris a flu mai multe informatii legate despre aceasta posibilitate de asocire, si din punctd e vedere juridic si contabil
In principal ma intereseaza modulde functionare (exact ca o societate, cu angajati, cu conturi etc) ? care este rolul ei (daca se poate cue xemple, ca din lege si din ce am citit prin carti nu sunt sigur ca am inteles ce trebuie)? daca infiintez uns tafel de grup, prin els e vor face toate tranzactiile financiare si din conturile lui se vor transmite bani catre membrii?
Din punctd e vedere contabil, cum se tine contabilitatea la o asemenea activitate? este mai avantajos sa infiintezi un grup de interes economic sau sa realizezi un contract de asociere in participatiune?

multumesc
Cel mai recent răspuns: alinasavin , utilizator 19:18, 27 Noiembrie 2006
E mai avantajos un contract de asociere in perticipatiune care e pe o anumita afacere comuna si se raspunde numai cu participarea. GIE e o noua societate din care fac parte mai multe societati (daca se vrea numai sc). Exemple nu am, dar am studiat si eu la un moment dat problema si asociatia in participatiune e mai simpla si mai avantajoasa. Un fel de join venture

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

contract "join vetcher" As dori sa aflu despre contractul "join vetcher". Nu am gasit nimic despre acest contract. (vezi toată discuția)
Contract de asociere in participatiune ccccristina ccccristina buna ziua un asociat( a venit cu spatiu),trebuie sa primeasca lunar de la celalalt asociat in fiecare luna 3000 de euro + tva in urma desfasurarii ... (vezi toată discuția)
Contract de asociere in participatiune Corina Chilom Corina Chilom buna ziua! Cum se face un contrac de asociere in participatiune in situatia in care una dintre societati, acorda celeilalte licenta de expertiza contabila, ... (vezi toată discuția)