Buna seara,
va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema pt ca sunt tare incepatoare:
la nivelul trim.III am declarat prin D100, impozit minim forfetar pt ca am vazut in balanta de la 30.09.09 sold debitor destul de maricel al ct 121.
m-am gandit atunci ca-i pierdere si gata....am declarat forfetarul:sorry:
abia astazi m-am gandit si eu sa completez registrul de evidenta fiscala si am realizat ca de fapt aveam impozit de plata mult mai maricel decat forfetarul.
ce ma fac? depun D710 pt D100 la trim III si IV sau regularizez prin D101?
cand calculez impozitul(venituri-chelt+chelt nededuct-venit.neimpoz) iau in calcul la total venituri si ct 711, asa-i???
multumesc mult, mult
1. Legat de corectii. Cel mai bine ar fi sa intocmiti D710 pentru septembrie. Evident ca trebuie sa inregistrati si in contabilitate sumele corecte (daca nu ati facut-o deja).
La trim.4 nu am inteles de ce doriti regularizare. Ati depus D100 pentru trim.4 ?
Prin ea nu se putea declara impozitul minim. Va rog reveniti cu precizari.
2. Legat de D101 - cand doriti sa finalizati exercitiul financiar pe 2009 : in februarie sau in aprilie ?
3. La calculul impozitului pe profit se ia sau nu in calcul contul 711 ? Este o intrebare la care sunt sigur ca puteti sa va dati singura raspuns. Cititi fisa contului si vedeti pentru ce sume a intrat in corelatie cu contul 121.
da, am depus D100 la decembrie cu ce-am declarat si la trim III pt ca imi finalizez exercitiul in aprilie. daca fac D710 la septembrie treb sa fac si la dec. pt ca suma treb sa fie egala cu cea declarata la nivelul trim III, nu?
eu iau in calcul si contul 711
in legatura cu inregistrarea sumelor corecte in contab. nu cred ca voi reusi sa ma intorc in istoric in programul meu sa fac 691=441, atunci as putea face la ianuarie 2010: 117=441 cu suma suplimentara de plata?
Nu . Faceti corectiile in decembrie pt. impozitul pe profit. O data pentru trimestrul 3 si a doua oara cu suma care va rezulta din D101. rectificativele le faceti pentru lunile septembrie si decembrie.
Daca tot rulajul ct.711 se duce pe 121 , atunci il puteti lua in considerare, daca doar o parte, doar acea parte. Altfel, profitul impozabil este distorsionat.
Legat de program - nu este cam imprudent sa inchideti anul acum (fara putinta de intoarcere) mai ales cand ati ales sa inchideti exercitiul financiar in aprilie ?