avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot sa tin copilul in timpul divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot sa tin copilul in timpul divortului

Buna seara am nevoie de ajutor ,Eu si momentan sotul meu suntem casatoriti de 7 ani de zile si avem o fetita de 4 ani ,din pacate relatia noastra nu a fost una normala de la inceput dar acum deja am ajuns la capatul rabdari a devenit foarte gelos"adica eu din punctul lui de vedere (sunt o c.......a etc etc) .Acum intreb daca eu bag divort eu nu pot trai in aceasi casa cu el dar ma ameninta ca imi va lua copilul de fapt sa plec eu si copilul sa ramana ,eu nu pot pleca fara ea daca am rezistat pana acum am rezistat datorita copilului. Daca eu duc copilul maine la gradinita el va veni si il va lua iar eu nu mai am sanse sa intru in casa sa iau copilul .Va rog sa imi spuneti ce am de facut ce trebuie sa fac sa ramana copilul la mine cat timp va tine divortul
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:37, 22 Februarie 2010
Nu va poate lua copilul nicicum, doar in urma unei hotariri judecatoresti care ii va acorda lui dreptul de crestere si ingrijire.
Din casa nu poate pleca nici unul din voi daca locuinta e pe numele amindurora, la fel nimeni nu poate da afara pe nimeni.
De preferat ar fi sa evitati certurile in contradictoriu in fata copilului, mai ales ca la 4 ani va fi foarte afectat.
Sper sa ajungeti la o intelegere in ceea ce priveste relatiile pina la divortul propriu-zis, pe urma va hotari legea ce si cum.
Mult noroc!
stati linistita stimata doamna.. copilul va ramane la dvs si dupa divort.. luati-l duceti-va cu el unde stiti ca sunteti binevenita, daca nu aveti, apelati la un centru pentru victimele violentei conjugale si pana va reglementati situatia locativa, puteti sta colo, la adopst de agresiunile fiozice si verbale ale sotului tulburent
in cazul in care veti deschide actiunea de divort si vreti ca minorul sa stea cu dvs.pana la terminarea divortului,puteti incerca printr-o ordonanta presedintiala incredintarea fetitei pe durata procesului.
luiza2008 a scris:

in cazul in care veti deschide actiunea de divort si vreti ca minorul sa stea cu dvs.pana la terminarea divortului,puteti incerca printr-o ordonanta presedintiala incredintarea fetitei pe durata procesului.

Cea mai buna varianta. In timpul divortului puteti face cerere catre instanta pt ordonanta presedintiala de incredintare. Este o masura temporara pana la finalizarea divortului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copilul merge cu mine in cazul unui divort? andreea.dragan andreea.dragan Buna ziua! De cateva luni, la cateva zile este inevitabil sa nu am certuri acasa cu sotul... Motivele sunt diverse, plecand de la neintelgerile dintre mine ... (vezi toată discuția)
Am o problema in legatura cu divortul gynutza_sweet gynutza_sweet sunt casatorita si am o fetita in varsta de 2 ani,nu ma mai inteleg cu sotul si il banuiesc de adulter. nu stiu ce sa fac,daca plec de la el si iau fetita cu ... (vezi toată discuția)
Cui raman copii? manutzu manutzu Buna ziua! Imi puteti va rog da cateva sfaturi in urmatoarea problema: sora mea este casatorita de 10 ani iar in urma casatoriei au rezultat 2 copii unul de ... (vezi toată discuția)