avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

as vrea sa stiu in cazul in care un sot cere divortul iar celalalt nu vrea sa i-l acorde se poate divorta fara acordul uneia dintre parti. Precizez ca cel care nu vrea sa acorde divortul nu poate fi acuzat de nimic. Si daca se poate face vreun document prin notar in care unul din soti sa se angajeze a nu cere niciodata partajul. Sau ce se poate face pentru a nu se face partaj?
Da,divortul se poate pronunta si fara acordul ambelor parti.
Nu cred ca exista posibilitatea intocmirii vreunui act,nici chiar in fata uni notar,prin care unl dintre soti sa se angajeze a nu face niciodata partajul.
NU se poate divorta de un sot care nu are nicio vina, asa cum nu se poate promite legal ca nu veti face partajul un timp nelimitat.
Dar un sot care nu are nicio vina... mai rar! Ar fi de pastrat... :D
sotul a gresit si tot el vrea sa intenteaza divort...nu prea e de pastrat insa nu vreau sa se ajunga la partaj respectiv impartirea casei. el este adulter si eu pot demostra, el insa nu are de ce ma acuza. Castig ceva daca ii demostrez adulterul? Singurul lucru care ma intereseaza este casa care va fi impartita.
se poate acorda divortul si fara acordul celuilalt sot, insa in functie de probele administrate se poate si respinge actiunea de divort daca se constata ca paratul nu are nici o culpa. reclamantul nu poate invoca propria culpa pentru a solicita desfacerea casatoriei. aceste cazuri sunt, cel putin in ultima vreme, sunt foarte rare.
in ceeace priveste declaratia autentificata in fata unui notar ca nu se va cere partajul, este lovita de nulitate. Cu alte cuvinte nu are nici o valoare, cel care a dat declaratia poate introduce actiunea de partaj oricand...
puteti solicita desfacerea casatoriei , iar dupa ramanerea definitiva a hotararii de divort puteti rezolva si problema partajului .
actiunea de partaj este imprescriptibila si instanta poate fin investita oricand in acest sens.
chaior daca sotul parat nu este de acord cu desfacerea casatoriei, in functie de probatoriul adminsitart in cauza instanta poate pronunta divortul .
aveti nevoie cel putin de un martor .

Alte discuții în legătură

Divort din culpa ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua, Ce diferenta este intre un divort din culpa comuna si unul din culpa sotului reclamat? Adulterul...simplu (adica fara parasirea domiciliului ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj justme14 justme14 As vrea sa stiu daca in cazul unui divort in care sotul este acuzat de adulter (cu probe si martori) ar putea fi obligat sa renunte la casa, adica sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Culpa...comuna sau exclusiva ralu_2008 ralu_2008 in afara de probele pe care le administreaza, exista un temei legal in functie de care judecatorul sa aprecieze desfacerea unei casatorii din culpa comuna sau ... (vezi toată discuția)