Buna ziua. As dori si eu un sfat in legatura cu urmatoarea situatie: In 2007 matusa mea a inceput un proces cu Primaria pentru revendicarea unui teren intravilan. La acest teren avea drept si bunicul meu care a intervenit in proces in 2009 in interes alaturat. Am castigat impreuna procesul, respectiv terenul de 1000 mp, pe baza unei dote. din dosarul matusii si din Monitorul Oficial am aflat ca terenul are de fapt 1600 mp. Pe acesti 600 mp, un anume "x" a cumparat o casa de 150 mp de la o firma de stat, in 1999, fara terenul de sub ea. Primaria i-a dat terenul de dedesubt si restul pana la 600 mp in folosire vesnica pe toata durata constructiei. Constructia nu mai exista, dar "x" a construit pe tot terenul. Exista vreo posibilitate sa obtinem si cei 600 mp? Multumesc.
da, dar va trebuie un avocat bun.. trebuie dovedit ca cine are acum folosinta terenului este constructor de rea credinta si revendicat a si aceea bucata de teren.. eu zic sa apelati tot la avocatul care va castigat procesul cu primaria.. cunoaste speta si stie cum va poate ajuta..
Daca dota initiala a fost de 1000 mp si aceasta suprafata se regaseste si in hotararea judecatoreasca... nu vad ce motiv ati putea invoca pentru cei 600 mp in plus...
Dota dateaza din 1900 toamna, vorba vine, nu se specifica nicio suprafata, si doar vecinii: Str "A" la vest, Vecinul "B" la sud.... Eu daca nu vedeam dosarul si Monitorul Oficial nu aflam ca de fapt initial terenul a avut 1600 mp....Ibn cazul asta sunt indreptatita sa incerc sa obtin si cei 600 mp?
Ma voi adresa avocatului evident, dar deocamdata voiam sa stiu neoficial cam care sunt sansele si daca m-ar impiedica faza cu "folosire vesnica pe toata durata constructiei".Merci
Ati putea face o cerere de completare a hotararii judecatoresti, prin care sa specificati ca, dintr-o eroare si avand la baza aceleasi inscrisuri depuse la dosarul cauzei, instanta a retinut ca e vorba de 1000 mp in loc de 1600 mp.
Este foarte curios pe ce fel de inscrisuri ati obtinut 1000 mp, ca mai apoi sa constatati ca au fost 1600 mp.
Achiesez pe parerea av.Petre si cel mai bine pentru dvs este sa discutati tot cu avocatul care v-a reprezentat. Stie cel mai bine dosarul, decat sa apara alt avocat care sa ia totul de la capat.
Mostenire teren
cristinam28
Buna ziua. As dori si eu un sfat in legatura cu urmatoarea situatie: In 2007 matusa mea a inceput un proces cu Primaria pentru revendicarea unui teren ... (vezi toată discuția)
Procedura de atac
ticut81
Salut,
Uitati care e situatia cu care ma confrunt:
Matusa mea se casatoreste cu un barbat care are o fiica din prima casatorie, dupa 25 de ani sotul ... (vezi toată discuția)