avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dosar penal si permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dosar penal si permis suspendat

acuma o luna mi sa luat permisul pentru bautura , aveam 0.52 in aer expirat , in sange nu stiu ca nu au iesit probele(nu au fonduri pentru asta) mi sa dat o dovada fara drept de circulatie si dosar penal conf. art.87al1.
cam cat trebuie sa stau fara drept de a conduce?
sau pot sami iau dovada de circulatie?
Cel mai recent răspuns: respekt6 , utilizator 20:01, 28 Februarie 2010
nu se elibereaza dovada cu drept de conducere pentru aceasta infractiune, iar ca sa mai poti sofa trebuie sa se incheie cat mai repede urmarirea penala. faptul ca ai o alcolemie la limita de 0.4, probabil 0.8 dupa expertiza de la IML ai sanse reale sa-ti iei un 18 indice 1.
in cazul in care dosarul va fi inaintat instantei de judecata, atunci perioada nesofat va fi mult mai lunga si sansele sa fi condamnat, mai mari.
concluzia, este sa platesti taxa la IML cat mai repede. Si...mult noroc.
app, in locul tau as solicita si o recalculare a alcolemiei, dar ai grija ce declari cu privire la cantitatea si calitatea bauturii consumate si eventual a mancarii ingurcitate inainte de eveniment.
ms de raspunsuri

cand miau luat probele sange am declarat ca am baut vreo 2-3 beri si ma pus doctoru deacolo sa fac niste teste la care mia zis ca mam descurcat bine.

deci sa inteleg ca daca solicit o recalculare a alcolemiei sa declar o cantitate care sa echivaleze cu alcolemia.
am baut in vreo 3 ore vreo 7-8 beri si dupaia dracu stie cina ma pus sa merg cu masina.

Si dau un sfat la restu.
daca ati avut bani de baut
aveti bani si de un taxi
Dupa ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti permisul se va anula, in conformitate cu art. 114 alin. (1) lit. b) din Codul rutier.

va multumesc ca mati ascultata
daca vreti sa ma ajutati cu mai multe sfaturi
ighy101@yahoo.com
nu mai stiu ce sa fac!!!

o sa va mai scriu sa va spun ce am facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan dan86 dan86 am si eu o intrebare!am fost prins baut la volan!!mi-a iesit la fiola 0,45(ora la care am suflat in fiola era 03;15 min)si bausem pana in ora 12 noaptea o ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie Ciupuliga79 Ciupuliga79 buna am fost depistat cu o alcoolemie de peste 1.1 in sange si acum mi s-a intocmit dosar penal dar inca nu am ajuns in instanta si au trecut deja cele trei ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie - recalculare johnny25 johnny25 am fost depistat cu 0.42 la aparat etilotest pe 10 ianuarie, am fost la spital unde mi s-au recoltat 2 probe de sange, rezultatul a fost prima proba 1.10 si a ... (vezi toată discuția)