am un teren concesionat pe 99 de ani si mi s-a marit taxa anuala de catre consiliul local fara sa fiu anuntat.Dupa 3 ani, timp in care eu plateam vechea taxa, m-am trezit cu o suma uriasa, reprezentand diferenta dintre taxa pe care eu o plateam si cea pe care o majorase ei fara instiintare plus penalitati.Cand am intrebat ,,de ce?'' nu au stiut sa-mi raspunda ci doar sa-mi spuna ca-s bun de plata.Ce pot face?
Contestati (depunand o cerere in acest sens) cuantumul "taxei anuale", solicitand sa vi se comunice temeiul legal in baza caruia aceasta a fost majorata.
In functie de raspunsul primit si de clauzele din contractul de concesiune, veti sti ce aveti mai departe de facut.
Destul de putine sanse. Depinde ce clauze aveti in contract. In mod normal taxele de concesiune se modifica prin prevederile Codului fiscal( respectiv prin ordonantele de modificare a acestuia)
Asa procedeaza domnii de pe la Primarii cu inchirierile si cu concesiunile le indexeaza,le majoreaza...si cand ceri explicatii iti dau numai raspunsuri seci.Vedeti poate gasiti raspunsul in contractul de concesiune la capitolul plati.Mult succes si rabdare, cu cei de la primarii e jale!
În M.Of. nr. 927 din 31 decembrie 2009 a fost publicată HG nr. 1.620/2009 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare. Ordonanţa este menită să transpună în legislaţia fiscală naţională prevederile directivelor comunitare, noile reglementări urmând a se aplica începând cu 1 ianuarie 2010
Legea nr. 571/2003 stabileste modaliatea de impozitare si valoarea taxelor. Nu doresc sa va combat insa doresc sa va transmit ca nici nu mi se pare normal ca o taxa, in general derizorie la concesiuni, sa ramana la aceasta valoare cata vreme noi toti suportam inflatia si celelalte modificari de preturi de pe piata.
Contract concesiune
tibir
daca un contract de concesiune este valabil incepind cu data de 14.10.11 iar in clauzele contractului se mentioneaza ca plata se va face la 31.03 si 30.09 ... (vezi toată discuția)