avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire taxa impozit persoana cu handicap
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire taxa impozit persoana cu handicap

buna ziua!
sunt mamica unui baietel de 7 ani cu handicap grav,grad 1,intrebarea mea este:suntem scutiti de taxa impozitului pe cladire si taxa auto?multumesc!
Cel mai recent răspuns: AdelaP , utilizator 13:35, 14 Ianuarie 2014
Conform art 26 dn L nr 448/2006 republicata si actualizată prin:
Legea 571/2003 - privind Codul fiscal din 22 decembrie 2003, Monitorul Oficial 927/2003;
Legea 360/2009 - pentru modificarea lit. a) a art. 26 din Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap din 20 noiembrie 2009, Monitorul Oficial 800/2009;
CAPITOLUL II
Drepturile persoanelor cu handicap

SECŢIUNEA a 7-a
Facilităţi
Art. 26
Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de următoarele facilităţi fiscale:
a) abrogată;
b) scutire de la plata impozitului pe clădire şi teren;
c) scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu ataş şi mototriciclurilor, adaptate handicapului;
d) scutire de la plata taxei pentru eliberarea autorizaţiei de funcţionare pentru activităţi economice şi viza anuală a acestora;
e) scutire de la plata taxei hoteliere.

Norma in vigoare prevede facilitate scutirii pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat
In situatia dv,nu beneficiati de prevederile art 26 din L nr 448/2006
multumesc pentru raspuns!dar de rovinieta suntem scutiti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit salariu mirela teodora mirela teodora Spuneti-mi, va rog, daca persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de scutire de impozit pe veniturile asimilate salariilor?Daca da, care este ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit grad handicap accentuat floribell floribell Am un angajat C.Medical cod 14 cu scutire Cerfificat de incadrare grad handicap accentuat. In L.571/2003 Art.55 K^1) persoana beneficiaza de scutire la plata ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre "scutire personala" și "scutire personala majorata" sunsray sunsray Recent am descarcat o cerere pentru [b]Scutire impozit pe venit din salariu[/b] , care sa o completez, - (o găsiți aici ... (vezi toată discuția)