avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie de imputare a sporului pentru conditii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie de imputare a sporului pentru conditii vatamatoare

In urma controlului curtii de conturi s-a luat decizia de catre angajator sa se impute sporul pentru conditii vatamatoare, desi aveam buletin de determinare prin expertizare a locurilor de munca emis de catre DSP. Angajatorul are dreptul sa emita decizie de imputare si daca da, aceasta poate reprezenta titlu executoriu? Daca angajatorul emite decizie de imputare ce trebuie sa faca angajatii? Sa se adreseze instantei? Mentionez ca suntem functionari publici.
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 07:32, 25 Februarie 2010
In conditiile in care exista buletinul de determinare valabil si banuiesc ca si regulamentul de acordare a sporurilor ..... care a fost motivatia Curtii de conturi pentru restituirea sumelor?
Probabil ca sporul nu se regaseste in Regulamentul de acordare a sporurilor . Oricum , angajatorul nu poate emite decizie de imputatie , retinerile se pot face numai in baza unei hotarari judecatoresti definitive .
Oricum , angajatorul nu poate emite decizie de imputatie , retinerile se pot face numai in baza unei hotarari judecatoresti definitive .

Unde este stipulat acest lucru, va rog?
Art.164 din Codul Muncii
Alin.(1) "nici o retinere din salariu nu poate fi operata, in afara cazurilor si conditiilor prevazute de lege "
Alin.(2)" Retinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decat daca datoria salariatului este scadenta,lichida si exigibila si a fost constatata ca atare printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul poate recupera cheltuielile reparatiei facute din culpa angajatului de la acesta, daca autoturismu era asigurat casco dar asiguratorul nu plateste? daous daous Buna ziua, Pe scurt, am facut un accident de care am fost vinovat, cu autoturismul de serviciu. La momentul accidentului autoturismul era asigurat ... (vezi toată discuția)
Decizie imputare say say Are cineva un model de decizie de imputare si in baza caror acte normative se intocmeste, in afara de procesul-verbal de constatare a prejudiciului? (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu creat prin plata unor sporuri si drepturi cristinavasiliu cristinavasiliu In baza unei decizii emise de curtea de conturi s-a dispus recuperarea prejudiciului creat prin plata unor sporuri si drepturi acordate in anul 2008 de la ... (vezi toată discuția)