avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii recuperare prejudiciu creat prin plata unor sporuri si ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

recuperare prejudiciu creat prin plata unor sporuri si drepturi

In baza unei decizii emise de curtea de conturi s-a dispus recuperarea prejudiciului creat prin plata unor sporuri si drepturi acordate in anul 2008 de la functionarii publici si personalul contractual. Cum se face restituirea acestui prejudiciu, avand in vedere faptul ca decizia curtii de conturi a fost atacata in Contencios administrativ?
Curtea de conturi poate dispune recuperarea prejudiciului imediat si nu prin retineri lunare? Poate bloca conturile de salarii ale angajatilor(sot/sotie)? Poate pune sechestru pe bunuri?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 23:13, 24 Ianuarie 2010
Ar trebui sa asteptati hotararea definitiva,conturile salariatilor nu pot fi blocate.
Avand in vedere ca decizia este atacata in justitie retinerile de la salariati nu se pot face pana la sentinta definitiva a instantei.
Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de imputare a sporului pentru conditii vatamatoare saturniana14 saturniana14 In urma controlului curtii de conturi s-a luat decizia de catre angajator sa se impute sporul pentru conditii vatamatoare, desi aveam buletin de determinare ... (vezi toată discuția)
Decizie imputare say say Are cineva un model de decizie de imputare si in baza caror acte normative se intocmeste, in afara de procesul-verbal de constatare a prejudiciului? (vezi toată discuția)
Retinere salariu in urma unor probleme create de angajat xutty xutty buna ziua, va rog sa imi spuneti cum trebuie sa procedez pentru a bloca ultimul salariu al unui fost angajat. S-a acceptat demisia fara preaviz a acestuia si ... (vezi toată discuția)