Buna ziua, astazi am avut prima infatisare la partaj am o mare rugaminte sa-mi raspunde-ti la o intrebare, fostul sot a venit si a cerut amanare sub pretextul ca si-a luat un avocat din oficiu si nu are bani sa-l plateasca si pe perioada de amanare sa starnga bani pt avocat, intrbarea este ; cate amanari se pot face pt ca nu mi se pare normal sa ma tina foarte mult tinand cont ca el nu achita absolut nimic, nici pensia alimentara nu a achitato la copil de anul trecut, pe perioada de partaj pot sa-i fac dosar penal pentru neachitarea pensiei alimentare, ce se intampla dupa acest proces daca el nu a achitat de un an?
drepturile procesuale se exercita cu buna credinta de parti si aparatorii lor. in acest caz la urmatorul termen sotul ar trebui sa sa vina insotit de avocatul din oficiu, pe care nu-l plateste el. pentru pensia de intretinere... neachitarea acesteia cu rea credinta se pedepseste de legea penala. daca faceti plingere penala pentru acest lucru sau nu este optiunea dv.
buna ziua .
in ceea ce priveste neachitarea pensiei alimentare, puteti sa-i faceti plangere penala pt. savarsirea infractiunii de abandon de familie .
dar asta inseamna ca pana la solutionarea plangerii penale se va suspenda cauza civila .
si de cele mai multe ori, rezolutia procurorului in astfel de cazuri este NUP.
procesul de partaj nu se poate amana la nesfarsit .
a cerut un termen pt. aparator , iar un alt termen pt. acelasi motiv instanta nu-i va mai acorda .
Buna ziua,
Desi amestecati putin lucrurile: teoretic partajul nu are nici o legatura cu "neachitarea pensiei alimentare" dar...situatia existenta ar putea fi in avantajul dvs...sa zicem :)
Puteti formula plangere penala, oricand, pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie, dat fiind faptul ca tatal copilului nu a achitat pensia de intretinere de "anul trecut".
Sau/si , ipotetic, puteti incheia o tranzactie/intelegere cu tatal copilului, in sensul renuntarii la drepturile sale din procesul de partaj in schimbul "obligatiei de intretinere"/pensiei alimentare", deoarece art.93 C.fam. prevede faptul ca "Obligatia de intretinere se executa in natura sau prin plata unei pensii in bani".
Dvs. practic preluati obligatia de intretinere in masura valorii dreptului de coproprietate "cedat"...
Puteti macar incerca, daca este in interesul superior al minorului si de ce nu, si al dvs., oricum doar dvs. va ocupati de cresterea si ingrijirea minorului...din cate ne spuneti!
hmmm...eu am depus plangere penala pentru neplata pensiei alimentare dupa 1 an de neplata.a mai stat dosarul 1 an la politie si ghiciti ce raspuns mi-a dat procurorul...:NUP pe motiv ca nu am depus plangerea in termenul de 2 luni de la neachitarea acesteia.ei...cum e pana la urma?poti depune aceasta plangere oricand????ms
Indiferent de modalitatea prin care sotul dvs.isi va sigura asistenta juridica,termenul solicitat de acesta pentru lipsa de aparare,este o cerere admisibila,mai ales daca va aflati la primul termen,iar instanta este obligata sa o admita.
Rezolutia procurorului de neincepere a urmaririi penale in ceea ce priveste plangerea penala pentru abandonul de familie,conf.art.305 c.pen,daca este motivata astfel cum ati relatat,este data cu incalcarea legii,interpretarea data procuror,daca exista o astfel de interpretare ,fiind ceva "sui generis"
Aceasta rezolutie,trebuia atacata cu contestatie conf.art.278 c.pr.pen.la procurorul ierarhic superior in termen de 20 de zile.
Textul de lege-art.305 c.pen- se refera la 2 luni de neplata,a celui obligat sa plateasca pensia de intretinere pentru a se putea formula plangerea si nu la obligativitatea celui care formuleaza plangerea penala de a o formula in termen de 2 luni,deci daca acest termen nu este respectat si plangerea penala este formulata mai tarziu,nu exista in prevederea legala mentionata nicio stipulare de decadere a partii reclamante din dreptul de a o formula.
Formulati din nou plangerea penala pentru abandon familial si adresati-o politiei .
Partaj
Rodic
Buna ziua, astazi am avut prima infatisare la partaj am o mare rugaminte sa-mi raspunde-ti la o intrebare, fostul sot a venit si a cerut amanare sub pretextul ... (vezi toată discuția)