avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua,
As dori sa stiu daca se poate ca intr-un divort este posibil ca ambele parti sa fie reprezentate de acelasi avocat.Daca da, cum poate sa fie obiectiv, sa aleaga ce e bine pt ambele parti?
Cat este procentul din salariu pentru pensia alimentara?
Cel mai recent răspuns: mihaela_o5 , utilizator 13:34, 23 Februarie 2010
partile in proces nu pot fi reprezentate de unul si acelasi aparator. pensia de intretinere acordata minorului se calculeaza in functie de veniturile obtinute de persoana care este obligata sa o presteze. daca venitul se rezuma la salariul minim pensia este 25% din acesta.
In cazul in care divortul este cu acordul ambelor parti,interesul este comun astfel ca pot fi reptrezentate de un singur avocat.
Pensia de intretinere se stabileste in functie de copiii, astfel: o patrime din venituri pentru un copil, o treime pt doi copii si o jumatate pentru trei sau mai multi copii.
un singur avocat nu are dreptul sa reprezinte ambele parti procesuale in cadrul aceluiasi proces !!
cuantumul pensiei alimentare se stabileste astfel :
1/4 din venit pentru un singur copil, 1/3 pentru doi copii, 1/2 pentru 3 sau mai multi copii .
Problema mea este ca fratele meu este intr-un divort din care sotia lui, mai bine zis fosta, incearca sa ia tot ce au facut impreuna. Daca divortul este in curs, ei traind in aceeasi casa, platind acelesi datorii pe care le-au facut impreuna etc, cum se poate ca el acum sa fie pus sa plateasca pensie alimentara de anul trecut?
Cum se poate ca sa se imparta veniturile si cheltuielile nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Chezan Ioana Chezan Ioana Buna!sunt despartita de sotul meu de un an de zile .alucatia copiilor merge la el si mio da numai cand are chef.sotul are firma pfa cat se da pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
As dori sa divortez iostefan71 iostefan71 Buna ziua.O sa incerc sa fiu cat mai scurt si mai pe inteles, Eu impreuna cu sotia si fiul nostru locuim in Anglia , de curand am aflat ca ma inselat adoua ... (vezi toată discuția)
Divort iostefan71 iostefan71 Buna ziua.O sa incerc sa fiu cat mai scurt si mai pe inteles, Eu impreuna cu sotia si fiul nostru locuim in Anglia , de curand am aflat ca ma inselat adoua ... (vezi toată discuția)